3 Φεβ 2022

Επίσκεψη στους Μαυρατζαίους από τους βουλευτή και αντιπεριφερειάρχη Σάμου

Επίσκεψη στην Κοινότητα Μαυρατζαίων πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο Μαυρατζαίων, κ. Δημήτρη Κυριαζή, και κατοίκους του χωριού.

Ενημερώθηκαν για τα σοβαρά προβλήματα που αφορούν τις επιδοτήσεις αγροτών, την πρόοδο της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων κτιρίων, των οικιών και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. «Θα προωθηθούν και θα επιταχυνθούν λύσεις των προβλημάτων τόσο μέσω της Περιφέρειας όσο και μέσω της Κεντρικής Κυβέρνησης», δήλωσε αμέσως μετά ο βουλευτής κ. Στεφανάδης.

Επιδοτήσεις παραγωγών ελαιολάδου

Στη συνέχεια της επίσκεψης το θέμα που τέθηκε από τον πρόεδρο της Κοινότητας (και που αφορά προφανώς όλο τον Νομό), υπήρξε άμεση επικοινωνία του βουλευτή με τον πουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό σχετικά με τις επιδοτήσεις των παραγωγών ελαιολάδου.

Ο κ. Λιβανός ενημέρωσε ότι όσον αφορά τα ιστορικά δικαιώματα που αφορούν έναν άδικο τρόπο αποζημίωσης, ο οποίος είναι ίδιος εδώ και πάρα πολλά χρόνια (από τη δεκαετία του '90), ο υπουργός και η παρούσα Κυβέρνηση τα καταργεί προοδευτικά μειώνοντάς τα κατά 25 % ανά έτος.

Παράλληλα, προχωρά άμεσα σε αντικειμενική καταγραφή της παραγωγής και της ανάλογης προσαρμογής της αποζημίωσης, κατά δίκαιο τρόπο.

Όσον αφορά την καταγραφή της παραγωγής ανά αγρότη, αναμένει το Υπουργείο τα πραγματικά στοιχεία. Σε αυτή τη διαδικασία θα βοηθήσει ο Συνεταιρισμός και ειδικότερα για τη Σάμο ο ΕΟΣΣ. Για το θέμα αυτό ο κ. Στεφανάδης είχε επικοινωνία με τον π,ρόεδρο του ΕΟΣΣ κ. Γιάννη Σκούτα, ο οποίος θα βοηθήσει σε αυτή τη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required