14 Φεβ 2022

Διευθετήθηκε η αναπλήρωση εκπαιδευτικών που ζήτησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου

Φωτό: Ιωάννης Κιλουκιώτης
Άμεση αναπλήρωση εκπαιδευτικών που απουσιάζουν λόγω Covid-19, ζήτησε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Μαραθοκάμπου. Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση του συλλόγου (διαβάστε παρακάτω), αλλά το θέμα έχει ήδη διευθετηθεί, όπως μας ενημέρωσαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες η πραγματικότητα στο δημοτικό σχολείο Μαραθοκάμπου, στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας, είναι πάρα πολύ δύσκολη κι εκρηκτική. Ο ένας εκπαιδευτικός μετά τον άλλο νοσεί με covid-19. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί υποχρεωτικά πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπεται. Στους εναπομείναντες εκπαιδευτικούς του σχολείου δεν περισσεύουν τόσες ώρες ώστε να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται, με αποτέλεσμα οι μαθητές των τμημάτων να αναγκάζονται να παραμείνουν σπίτι. Απ’ όσο γνωρίζουμε η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, τα κενά που προκύπτουν στα σχολεία λόγω νοσούντων εκπαιδευτικών από covid-19 πρέπει άμεσα να καλύπτονται από αναπληρωτές ειδικής σύμβασης, που θα αναπληρώνουν το κενό που δημιουργείται. Ήδη έχετε προχωρήσει σε μία μετακίνηση εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, εξαιτίας της έκτακτης απουσίας του γυμναστή του σχολείου, που βοήθησε και στήριξε πολύ την κατάσταση στο σχολείο κι αποτιμήθηκε θετικά, όμως δεν αρκεί.

Ως γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/-τριων που φοιτούν στον Μαραθόκαμπο, ζητούμε και διεκδικούμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της απουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο μας με την τοποθέτηση εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν απολύτως και άμεσα τα κενά. Τα παιδιά μας, την τελευταία διετία, έχουν υποστεί τις τραγικές επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία, στην εκπαιδευτική τους πρόοδο κι εξέλιξη. Είναι πραγματικά εγκληματικό να αφήνουμε τα παιδιά ανοχύρωτα και απροστάτευτα σε όλο αυτό που συμβαίνει και να πληρώνουν βαρύ τίμημα από τις τραγικές ελλείψεις κι ολιγωρίες της κυβέρνησης και των υπευθύνων. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους και βασική τους ανάγκη η καθημερινή επαφή με το σχολείο και η αδιατάραχτη πορεία τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Δεν δεχόμαστε τα παιδιά μας να μείνουν άλλο στο σπίτι. Θέλουμε να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους ως μαθητές, στη σχολική πραγματικότητα και την εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς ημίμετρα, πασαλείμματα και κουκουλώματα. Διεκδικούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά του σχολείου μας με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στα κενά των νοσούντων εκπαιδευτικών του σχολείου μας όπως προβλέπεται!

Παρακαλούμε για δικές σας άμεσες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για τις επόμενες δικές μας για άμεση επίλυση του προβλήματός μας.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δ.Σ Μαραθοκάμπου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required