10 Φεβ 2022

Δήλωση Σταμάτη Βαρδαρού για την έναρξη λειτουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Νοσοκομείου Ικαρίας

Δήλωση Σταμάτη Βαρδαρού, πρώην αν. γενικού γραμματέα Υπουργείου Υγείας, για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας. «Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας ξεκίνησε τη λειτουργία της. Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία σημαντική μέρα για το δημόσιο σύστημα υγείας στην Ικαρία, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Με καθυστέρηση 2,5 χρόνων! Και αυτή η καθυστέρηση δεν οφείλεται στους «συνήθεις» ρυθμούς του νησιού, αλλά στην αμεριμνησία, την ανεπάρκεια και το διαφορετικό πολιτικό σχέδιο του Επιτελικού Κράτους Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που ακόμη και μετά από 2 χρόνια καταστροφικής πανδημίας για τη χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το ΕΣΥ ως αναγκαίο κακό, ξανανοίγει θέμα υποβάθμισης, συγχώνευσης και κλεισίματος δομών υγείας στα αστικά κέντρα, αλλά (κυρίως) στην περιφέρεια και ανυπομονεί να δώσει χώρο στους ιδιώτες επενδυτές στον χώρο της υγείας.

Και αντί για την αναγκαία συγνώμη για την όλη κωλυσιεργία από τους αρμόδιους, για ένα έργο που ολοκληρώνεται σχεδόν «στον αυτόματο», μάθαμε ότι αυτή η εξέλιξη «αποτελεί την υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού, κατά την επίσκεψή του στο νησί τον Φεβρουάριο του 2021». Μόνο που ξέχασαν να αναφέρουν οι συντάκτες/ υπογράφοντες του σχετικού δελτίου τύπου ότι η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Ικαρίας είναι έργο που σχεδιάστηκε, χρηματοδοτήθηκε και δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Είναι έργο που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 του Υπουργείου Υγείας, είναι έργο που «έτρεξε» διαδικαστικά, αλλά και σε επίπεδο προγραμματισμού στελέχωσης και προκήρυξης θέσης νεφρολόγου η Διοίκηση Καρδάση, είναι έργο που «πάγωσε» με την κυβερνητική αλλαγή του 2019 και την συνακόλουθη για τα «επιτελικά» ήθη απομάκρυνση της προηγούμενης διοίκησης του Νοσοκομείου.

Και δυστυχώς είναι έργο του οποίου η έναρξη λειτουργίας ξεκινά σε μία δύσκολη περίοδο για το Νοσοκομείο Ικαρίας, μετά από 2,5 χρόνια «γαλάζιας» και καταστροφικής για το ΕΣΥ διακυβέρνησης, που έχει οδηγήσει σε ραγδαία αποδυνάμωση της δομής σε ιατρικό προσωπικό ιδίως από τμήματα και υπηρεσίες πολύ σημαντικές για την επιστημονική υποστήριξη της μονάδας αιμοκάθαρσης.»

Αντί για πανηγυρισμούς λοιπόν και λιβάνισμα του «καταπληκτικού Πρωθυπουργού», καλούμε τη διοίκηση του Νοσοκομείου, την αυτοδιοίκηση, τα πολιτική στελέχη ακόμη και της κυβερνητικής παράταξης, σύσσωμη την τοπική κοινωνία να αγωνιστούμε από κοινού για να ξαναμπεί το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας σε τροχιά ανάπτυξης αντίστοιχη της περιόδου 2015-2019, για να μπορέσει να εγγυηθεί εκ νέου την υγειονομική ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών, στο πλαίσιο ένα ισχυρού Εθνικού Συστήματος Υγείας.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required