10 Φεβ 2022

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας – Τιμητική εκδήλωση στον Δήμο Μπερνάλντα-Μεταπόντο για τον Πυθαγόρα

Το σημερινό Μεταπόντο της Νότιας Ιταλίας υπήρξε κατά την αρχαιότητα (7ος π. Χ. αιώνας), ελληνική αποικία, ιδρυθείσα από τους Αχαιούς στην Μεγάλη Ελλάδα της κάτω Ιταλίας και δεύτερη πατρίδα του φιλόσοφου-μαθηματικού Πυθαγόρα που κατέληξε στο Μεταπόντιο μετά τον Κρότωνα.

Την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας (9 Φεβρουαρίου), τίμησε για 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Μπερνάλντα-Μεταπόντο με εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον Δημήτρη Μαυρατζώτη, στον οποίο πιστώνεται η μεγάλη προσπάθεια για την ανακάλυψη των κοινών ριζών της περιοχής με τη Σάμο, γενέτειρα του Πυθαγόρα και τη σύσφιξη σχέσεων των δυο περιοχών. Ο πρώην ενιαίος Δήμος Σάμου στο παρελθόν και ο Δήμος Ανατολικής Σάμου σήμερα έχουν προχωρήσει σε συνεργασία θεμάτων πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με τον Δήμο Μπερνάλντα-Μεταπόντο.

Στιγμιότυπο από την έναρξη της εκδήλωσης

Το βίντεο της εκδήλωσης στο facebook



Στη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), και μεταδόθηκε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας, μίλησε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Στάντζος και η σύζυγος του αείμνηστου Δημήτρη Μαυρατζώτη, γιατρός Ρούλα Στεφανάκη.

Η αναφορά στον Δημήτρη Μαυρατζώτη

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση-χαιρετισμό του δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου

Η Ρούλα Στεφανάκη στη διάρκιεα της εκδήλωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required