9 Φεβ 2022

Σύσκεψη για την έξαρση της πανδημίας

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Αν. Σάμου σε σύσκεψη (Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου), με θέμα την έξαρση της πανδημίας στο νησί της Σάμου και αύξηση της διασποράς σε ένα τόπο που ήδη λόγω σεισμού βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη αποφασίστηκαν κατόπιν εποικοδομητικού διαλόγου τα κάτωθι:

α) Θεωρώντας ότι μεγάλο ρόλο στη διασπορά της νόσου στη κοινότητα οφείλεται και στις σχολικές μονάδες προτείνουμε τα self test να πραγματοποιούνται στα σχολεία ώστε να διασφαλίζεται ο ορθός τρόπος ανίχνευσης. Επίσης επιβάλλεται να αυξηθούν οι πόροι για θέματα καθαριότητας των σχολικών μονάδων.

β) Αναγκαιότητα άμεσης ενίσχυσης των μονάδων του ΕΟΔΥ σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό.

γ) Επείγουσα ενίσχυση της πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας σε υλικοτεχνικές υποδομές και προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας. Ήδη ευρισκόμενοι στη δύσκολη αυτή κατάσταση η ΜΕΘ του νομού είναι πλήρης, νοσηλεύοντας περιστατικά covid και από άλλα νησιά ,προτείνουμε το νοσοκομείο Σάμου να μην δέχεται περιστατικά covid από άλλα νησιά μέχρι να σημειωθεί η ύφεση της πανδημίας στο τόπο μας.

δ) Να σταματήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα να λειτουργούν εντός του νοσοκομείου διότι το ήδη μειωμένο προσωπικό φορτίζεται με επιπλέον έργο πέραν των δυνατοτήτων του.

Τα παραπάνω αιτήματα θα αποσταλούν άμεσα στoν Πρωθυπουργό και στα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας και Εσωτερικών.

Ιατρικός σύλλογος Σάμου
Σύλλογος εργαζόμενων Νοσοκομείου Σάμου
Δήμος Δυτικής Σάμου
Δήμος Ανατολικής Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required