11 Φεβ 2022

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, υπό την προεδρία του υπουργού Βασίλη Κικίλια

Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, υπό την προεδρία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Νύκτα.

Παρουσία του συνόλου των περιφερειαρχών, της υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη, της γ.γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του γ.γ. του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ο υπουργός ζήτησε την ετοιμότητα των Περιφερειών για την έναρξης της τουριστικής χρονιάς από τον Μάρτιο, καθώς όπως τόνισε τα μηνύματα για φέτος είναι πολύ αισιόδοξα.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ήταν μια ενημερωτική περισσότερο συνάντηση μετά από πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού και στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουμε μεταξύ μας. Φέτος ο τουρισμός αναμένεται να ξεκινήσει νωρίς στην Ελλάδα, τα μηνύματα είναι άκρως ενθαρρυντικά και θέλω να πιστεύω ότι και στην Λέσβο θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του μεταναστευτικού και να έχουμε αύξηση του τουρισμού. Οι ενέργειες μας για την προσέλκυση τουριστών από την στιγμή που αναλάβαμε έχουν ως βάση την εξωστρέφεια και έτσι θα πορευτούμε, θέλοντας να «πείσουμε» τους τουρίστες να επισκεφτούν τα νησιά μας. Τα θέματα που έθεσα στην ομιλία μου στον κ. υπουργό, ήταν τα εξής:

(1) Επανεργοποίηση των καθημερινών δρομολογίων Νήσων-Τουρκίας με όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό και τον έλεγχο εισαγωγής εμπορευμάτων
από εκδρομείς.

(2) Επαναλειτουργία ακτοπλοϊκών γραμμών Νήσων-Αλεξανδρουπόλεως και Βόλου.

(3) Επαφές με αρχές και τουριστικούς πράκτορες στην περιοχή Σμύρνης. 

(4) Αρωγή στο οργανούμενο από την Περιφέρεια Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στη Χίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required