7 Φεβ 2022

Συνάντηση Στεφανάδη - Πέτσα για θέματα του Νομού Σάμου

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, πραγματοποίησε ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος, μετά από επικοινωνία που είχε με τους τέσσερις δημάρχους του Νομού μας, του έθεσε ζητήματα της αρμοδιότητάς του (για τα οποία ήδη είχε λάβει γνώση). Ο κ. Πέτσας, ενημέρωσε για τα εξής:ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ:

-Το έργο του βιολογικού καθαρισμού της πόλης της Σάμου, ύψους 1.800.000 ευρώ, περνάει κατά προτεραιότητα από την επιτροπή αξιολόγησης για το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" την επόμενη εβδομάδα για να αρχίσουν άμεσα οι διαδικασίες.

- Το έργο αγροτικής οδοποιίας, δαπάνη ύψους 4.000.000 ευρώ, περνάει από την αρμόδια επιτροπή του Προγράμματος "Αντώνης Τρίτσης" στις αρχές Μαρτίου, κατά προτεραιότητα.

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ:

- Τα έργα που αφορούν στους τρεις βιολογικούς καθαρισμούς και στην επισκευή δύο κτιρίων, ύψους 4.100.000 ευρώ, έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και δημοπρατηθεί, ενώ έχει επιλεγεί ανάδοχος, οπότε βρίσκονται στη φάση της κατασκευής.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ:

- Ο υπουργός επαναβεβαίωσε την υπόσχεσή του για την κατασκευή φράγματος στη θέση Αρνοπέζι της Βόρειας Ικαρίας, δαπάνης ύψους 4.100.000 ευρώ. Η μελέτη και η χρηματοδότηση θα γίνει εντός του Α' εξαμήνου του 2022 και θα αρχίσουν αμέσως οι διαδικασίες κατασκευής. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα δώσει λύση στα προβλήματα ύδρευσης του νησιού και παράλληλα θα βοηθήσει στην αγροτική ανάπτυξη.

ΔΗΜΟΣ ΦΟΥΡΝΩΝ:

- Ετέθη στον υπουργό, κ. Πέτσα, το αίτημα για πρόσληψη τριών μονίμων αυτοδιοικητικών υπαλλήλων που αποτελεί ανάγκη και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει θετικά το αίτημα.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. υπουργό για τη συνεχή και αμέριστη στήριξή του στα προβλήματα του Νομού μας»,ή δλωσε με το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής κ. Στεφανάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required