8 Μαρ 2022

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών τίμησε την 8η Μαρτίου

Ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών τίμησε την 8η Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας- το Σάββατο, 5 Μαρτίου, στο ΚΕΝΕΦ (Κέντρο Νεότητας και Φιλίας) του χωριού. Έγινε προβολή βίντεο για το 13ο συνέδριο της ΟΓΕ και προβολή του spot της ΕΕΔΥΕ για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανάλογη ήταν και η ομιλία της προέδρου Μαρίας Αξιώτου η οποία αναφέρθηκε στη ζωή που ζούμε σήμερα και πως θα μπορούσαμε να ζούμε αν δεν υπήρχε το εκμεταλλευτικό σύστημα και οι ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και τους δρόμους μεταφοράς του από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς και τις κυβερνήσεις τους.

Μεταφέροντας αυτή την εικόνα για το χωριό μας τόνισε ότι θα είχαμε δουλειά με ανθρώπινο ωράριο, συνθήκες, μισθό, δικαίωμα στις διακοπές, κάθε μέρα γιατρό, κατάλληλο παιδικό σταθμό με επιστημονικό προσωπικό, παιδικές χαρές, κάθε μέρα καθαριότητα, ασφαλείς δρόμους, νερό χωρίς προβλήματα, κτίρια όχι ετοιμόρροπα, ασφαλή σχολεία, ειρήνη και πολλά άλλα.

Επίσης αναφέρθηκε στην καταγγελία των συλλόγων γυναικών για την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσία στην Ουκρανία και τόνισε ότι οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου δεν έχουμε κανένα συμφέρον από τους πολέμους που σχεδιάζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και υλοποιούν οι κυβερνήσεις τους, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, ενισχύοντας την όρεξη της Τούρκικης κυβέρνησης με τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.

Καταδικάζουμε, τόνισε, όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις που κατέστησαν τον λαό μας στόχο, καθώς έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, μετατρέποντας την Ελλάδα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον ουκρανικό και τον ρωσικό λαό και στεκόμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να ζήσουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, κυρίαρχοι στον τόπο τους.

Σήμερα είναι πια φανερό ότι η πάλη μας για απεγκλωβισμό από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια έχει σημασία για τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η του Μάρτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required