16 Μαρ 2022

Ο Βουλευτής Σάμου υποδέχθηκε Γάλλους Γερουσιαστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Ελλάδας της Γαλλικής Γερουσίας στην Αθήνα

Συνάντηση με Γάλλους Γερουσιαστές ομολόγους τους πραγματοποίησαν την Τρίτη, 15 Μαρτίου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας, κ.κ.. Χριστόδουλος Στεφανάδης και Παρασκευή Βρυζίδου.

Το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γαλλίας - Ελλάδας της Γαλλικής Γερουσίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Didier MARIE, και τις Αντιπροέδρους κυρίες Francoise DUMONT και Laurence HARRΙBEY, πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας, στο πλαίσιο της οποίας περιλαμβανόταν μεταξύ άλλων και επίσκεψη στη Χάλκη για ενημέρωση γύρω από την ενεργειακή αυτονομία που απέκτησε το νησί. 



Κατά τις συνομιλίες τους τα μέλη των δύο Ομάδων φιλίας αναφέρθηκαν στο ζήτημα της Ουκρανίας, καταδικάζοντας την παραβίαση της ανεξαρτησίας, της και της εδαφικής ακεραιότητας της, τονίζοντας ότι οι περιστάσεις τις οποίες βιώνουμε αποδεικνύουν την ανάγκη για στρατηγική αυτονομία της Ε.Ε. στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.


Ο κ. Στεφανάδης πρότεινε την διεξαγωγή διαδικτυακών συνεδριάσεων μεταξύ των δύο Ομάδων Φιλίας με διάφορες θεματικές, όπως η δημόσια υγεία, ο πολιτισμός η ενεργειακή μετάβαση, η πολιτική προστασία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και βέλτιστων πρακτικών. Οι Γερουσιαστές συμφώνησαν η πρωτοβουλία αυτή να υλοποιηθεί μετά τις Προεδρικές εκλογές.

Τέλος, αντήλλαξαν απόψεις σχετικά με θέματα οργάνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, λειτουργίας των δύο Κοινοβουλίων, καθώς και για τα εκλογικά συστήματα των δύο χωρών και τη συμμετοχή των γυναικών σε δημόσιες θέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required