18 Μαρ 2022

Συνάντηση υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σίμου Κεδίκογλου με τον δήμαρχο Ικαρίας για τη δημιουργία δημοτικού σφαγείου

Συνάντηση για την εξεύρεση λύσης ενός από τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ικαρία, όπως είναι η δημιουργία σφαγείου, είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου με τον δήμαρχο του νησιού, κ. Νικόλαο Καλαμπόγια.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών, κ. Σπύρος Ντουντουνάκης. Σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, στην Ικαρία συντελείται εδώ και χρόνια μια συστηματική υποβάθμιση του περιβάλλοντος εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βόσκησης αγελών αιγοπροβάτων.

Ο κ. Καλαμπόγιας, προέβαλε ως προτεραιότητα την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας πιστοποιημένου δημοτικού σφαγείου για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος.

Ο υφΑΑΤ αφού εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη στο συγκεκριμένο αίτημα, κάλεσε τον Δήμαρχο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να προχωρήσουν στην εκπόνηση της σχετικής μελέτης για την άμεση έναρξη κατασκευής του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required