6 Μαρ 2022

Στηρίζοντας τον Πρωτογενή Τομέα στο Βόρειο Αιγαίο

Συνάντηση πραγματοποίησε την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος με τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ καθηγητή κ. Σέρκο Χαρουτουνιάν στο γραφείο του στην Αθήνα.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η περεταίρω διερεύνηση των δυνατοτήτων δημιουργίας συνεργασίας στους τομείς της κατάρτισης και της αντιμετώπισης των ειδικότερων προβλημάτων που απασχολούν τον Πρωτογενή Τομέα και τους αγρότες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εντάσσοντας προγράμματα καινοτομίας, εφαρμογής νέων τεχνολογιών και εκπαίδευσης, αγροτικής έρευνας και ανάπτυξης. Η επισιτιστική κρίση, η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη ανάδειξης και πιστοποίησης προϊόντων του Αγροδιατροφικού Τομέα ως προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ τοποθετήθηκαν ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο αντιπεριφερειάρχης κ. Πανάγος Κουφέλος έκανε την εξής δήλωση:

«Δεσμευτήκαμε σήμερα για ενδυνάμωση και διεύρυνση της συνεργασίας μας με τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων. Δεσμευτήκαμε επίσης, για τακτικές συναντήσεις και συσκέψεις προκειμένου να έχουμε μια επωφελή για τον Πρωτογενή Τομέα και τους ανθρώπους του, συνεργασία με μετρήσιμο αποτέλεσμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required