17 Απρ 2022

Τα Τριτάκια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στην θεματική ενότητα «Eπιχειρηματικότητα», οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σάμου, έστησαν μια μικρή οικοτεχνία. Μια «σχολειοτεχνία», όπως τους αρέσει να την αποκαλούν!

Το προϊόν τους, μια νοστιμότατη μαρμελάδα πορτοκάλι, που κατάφεραν να την πουλήσουν (ομολογουμένως με επιτυχία), σε μια συμβολική τιμή, αφού σκοπός τους δεν ήταν να βγάλουν μεγάλο κέρδος, αλλά να μάθουν μέσα από την πράξη «τι εστί επιχείρηση», που λένε και οι δασκάλες τους!



Μετά την επιτυχημένη προσπάθειά τους, την Πέμπτη 14 Απριλίου, στην πλατεία Δημαρχείου στο Βαθύ, οι δασκάλες τους ανάρτησαν στην προσωπική τους σελίδα στο facebook, τα εξής:

«Με την πώληση των μαρμελάδων μας τελειώνει το πρόγραμμά μας με θέμα την επιχειρηματικότητα. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συμμετείχαν στην υλοποίησή του. Έτσι με την σειρά με την οποία συνεργαστήκαμε ευχαριστούμε: Τον κύριο Γιώργο Διονυσίου που εξήγησε στα παιδιά με λόγια απλά και κατανοητά πως «στήνεται» μια επιχείρηση. Την κυρία Εύη Κιάτου η οποία έδωσε όλες εκείνες τις πληροφορίες τις σχετικές με την ασφάλεια παραγωγής ενός τυποποιημένου προϊόντος. Την κ. Στέλλα Παπανικολάου αγαπημένη συνάδελφο, που σκαρφίστηκε το ποιηματάκι της διαφήμισής μας. Τον κ. Δημήτριο Κασμιρλή, τον κύριο Μάνο Στεφανάκη και τον σύλλογο γονέων του δημοτικού μας, που φιλοξένησαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις διαφημίσεις μας.

Τον κύριο Μιχάλη Κωνσταντινίδη που επιμελήθηκε την έντυπη διαφήμιση. Τέλος, τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες των μαθητών μας για την προμήθεια των πορτοκαλιών και την αγορά των μαρμελάδων.

Οι δασκάλες της τάξης, Βάσω και Φωτεινή»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required