29 Απρ 2022

Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαΐου

Με αφορμή την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαΐου, η Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Μαραθοκάμπου και η Ομάδα Γυναικών ΟΓΕ Καρλοβάσου, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για την απεργιακή κινητοποίηση της 1ης Μαΐου με συγκέντωση το πρωί της Κυριακής στο Εργατικό Κέντρο Σάμου. Ακολουθεί το σχετικό κείμενο.



ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΣΑΜΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΓΕ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

Σάμος, 27 Απριλίου 2022


ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ 

Εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, μάνα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, μετανάστρια, πρόσφυγα, γυναίκα της Σάμου,

Οι Σύλλογοι Γυναικών (μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας - ΟΓΕ) τιμάμε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά σηκώνοντας ψηλά τη σημαία του αγώνα ενάντια στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, γιατί σήμερα μπορούμε όλες να έχουμε:

· Mόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

· Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

· Συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

· Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς .

· Ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Μετατρέπουμε το θυμό και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση και αγώνα.

Καθημερινά βιώνουμε τα δύο εναλλασσόμενα πρόσωπα της σύγχρονης βαρβαρότητας: από τη μία την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τις σκληρές συνθήκες εργασίας και από την άλλη τη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της προσφυγιάς.

Ατομικά δε θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουμε. Μόνο με τη συλλογική μας οργάνωση μπορούμε να αντιπαλέψουμε την πολιτική που λογαριάζει τις ζωές μας με τη λογική του «κόστους» για το κράτος και με κριτήριο το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων.

Πορευόμαστε μαζί στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην εργασία, την υγεία, την προστασία της μητρότητας, τη μόρφωση των παιδιών μας ενάντια στους άδικους πολέμους.

Έτσι ώστε η ανάπτυξη της γνώσης, της επιστήμης και της παραγωγικότητας να γίνουν εργαλεία απελευθέρωσης των εργαζομένων, μείωσης του σταθερού ημερήσιου χρόνου.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ, ΒΑΘΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required