9 Απρ 2022

«Εκτός νυμφώνος» η Σάμος; Ακτοπλοϊκό εισιτήριο Πειραιά-Χίο 39 € και Πειραιά-Σάμο 65 €!!

Οι ανισότητες, και μάλιστα σε περιόδους μεγάλης ακρίβειας, θα έπρεπε να αμβλύνονται και όχι να αυξάνονται μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Πρόσφατο παράδειγμα η τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου. Για να ταξιδέψει κάποιος από τον Πειραιά στη Χίο απαιτείται να δαπανήσει 39 ευρώ ενώ για τη Σάμο 65 ευρώ!

Οι τιμές των εισιτηρίων για Σάμο και Χίο, όπως μας τις έστειλε αναγνώστης του "Σαμιακού Βήματος"



Για το πολύ σοβαρό θέμα της υπέρμετρης αύξησης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για το Νομό μας, ο βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, επικοινώνησε άμεσα με την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου εξέθεσε το πρόβλημα που έχει προκύψει. 

«Η ηγεσία του Υπουργείου επισήμανε ότι το σοβαρό αυτό ζήτημα έχει προκύψει από τον υπερδιπλασιασμό του κόστους των καυσίμων για τις ιδιωτικές ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί, μέσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων, να βρει τρόπο επιδότησης, προκειμένου να μειωθεί το κόστος», αναφέρει ο κ. Στεφανάδης, καταλήγοντας:
 «Θα παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα, αναμένοντας την ευνοϊκή επίλυσή του».

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Κόβεις εισιτήριο για Χίο και κατεβαίνεις Καρλόβασι. Πρόκειτε για το δρομολόγιο ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΥΡΟΣ-ΜΥΚΟΝΟΣ-ΑΓ.ΚΗΡΥΚΟΣ-ΦΟΥΡΝΟΙ-ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ-ΒΑΘΥ-ΧΙΟΣ κτλ.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required