30 Απρ 2022

Χρήστος Σταϊκούρας από τη Σάμο: «Άμεση ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στη Σάμο»

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Ένα γεμάτο πρόγραμμα συνεχών συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα Σάββατο, 30 Απριλίου (πρώτη ημέρα επίσκεψης στη Σάμο), ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.


Ξεκίνησε τη σειρά επαφών του από τον Δήμο Δυτικής Σάμου συναντώντας τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Λυμπέρη. Στη συνέχεια βρέθηκε στην πρωτεύουσα επισκεπτόμενος αρχικά το γραφείο του βουλευτή Σάμου κ. Χριστόδουλου Στεφανάδη όπου είχε διάλογο με τον πρόεδρο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου της Ν.Δ.. Επόμενος σταθμός το Δημαρχιακό μέγαρο Δήμου Ανατολικής όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Γιώργο Στάντζο καθώς και προέδρους Κοινοτήτων της περιοχής.


Πριν την έναρξη της σύσκεψης, ο κ. Γ. Παπαπαναγιώτου πρόσφερε στον υπουργό μία "κούπα του Πυθαγόρα" (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")


Στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας με τους Φορείς

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια συνάντηση υπήρξε στη διάρκεια σύσκεψης, στην αίθουσα του αμφιθεάτρου της Π.Ε. Σάμου όπου είχαν συγκεντρωθεί εκπρόσωποι Φορέων του νησιού που του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους για μία σειρά θεμάτων όπως την επιστρεπτέα προκαταβολή, το χωροταξικό ζήτημα, τα προβλήματα με την ΑΑΔΕ κ.ά.


Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, κάνοντας αναφορά σε αιτήματα των επαγγελματιών (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Αιτήματα προς τον κ. Σταϊκούρα απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Βασίλης Πανουράκης, στη συνέχεια μίλησε ο βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, κ. Γιώργος Κυριαζής, που αναφέρθηκε σε πολλά αιτήματα των επαγγελματιών, οι λογιστές κ.κ. Γιάννης Σωτηράκης και Τάκης Γαλανός, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζει το σύστημα myDATA, δημιουργώντας καθυστερήσεις. Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο ξενοδόχος Γιάννης Παπαπαναγιώτου καταθέτοντας και έγγραφα που παρουσίαζαν την αλματώδη μείωση των εσόδων της επιχείρησής του τα τελευταία χρόνια. Επίσης πήραν τον λόγο, ο γεωπόνος κ. Γιακουμής Αμυρσώνης (ευγενική, δική του παραχώρηση οι ορχιδέες που κοσμούσαν την αίθουσα), ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Βαγγέλης Καρβελάς και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ. Παναγιώτης Μπαντούνας.

Στήριξη της τουριστικής δραστηριότητας - Άμεση ενίσχυση, από τον Ιούνιο του 2022.

Ο κ. Σταϊκούρας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι λόγω των συνθηκών (σεισμική δόνηση 30ής Οκτωβρίου, μεταναστευτικό), θα υπάρξει στήριξη, ειδικά για τη Σάμο, από πλευράς κυβέρνησης, σχετικά με την τουριστική δραστηριότητα του νησιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά για «άμεση ενίσχυση που θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2022», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, προφανώς σε αναμονή επίσημης αναγγελίας.

Το παλαιό ΚΥΤ

Απ’ ότι όλα δείχνουν, φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας παραχώρησης του χώρου του παλαιού ΚΥΤ στην πόλη της Σάμου. Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε καταρχήν ότι το ακίνητο δεν ανήκει στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) αλλά στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Την ερχόμενη Πέμπτη, 5 Μαΐου, θα υπάρξει συνάντηση στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή Σάμου κ. Χ. Στεφανάδη και του δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου, όπου θα συζητηθεί η οριστική λύση παραχώρησης του συγκεκριμένου χώρου στον Δήμο Αν. Σάμου.

Για το χωροταξικό, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι κατανοεί πλήρως τη σημασία αλλαγής του για την πρόοδο του νησιού και διαβεβαίωσε, όπως τον έχει ενημερώσει σχετικά ο υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ν. Ταγαράς, πως οι αλλαγές έρχονται.

Στο Μουσείο Οίνου

Τελευταίος σταθμός της σημερινής επίσκεψης ήταν το Μουσείο Οίνου όπου τον υποδέχθηκε για την ξενάγηση ο πρόεδρος του ΕΟΣΣ κ. Γιάννης Σκούτας.

Το βράδυ του Σαββάτου, μετά τις 19:00 ο κ. Σταϊκούρας θα παραβρεθεί σε πολιτική εκδήλωση στο ξενοδοχείο Arion στο Κοκκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required