29 Απρ 2022

Ενεργοποιείται η αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά του Αιγαίου

Μετά το μπαράζ εναέριων τουρκικών παραβιάσεων τις τελευταίες ώρες και κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ, αναμένεται να αναπτυχθούν αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για συστήματα που βρίσκονται ήδη στα νησιά και μεταφέρονται σε χώρους διασποράς, όπου και θα τεθούν σε λειτουργία.

Σκοπός των συστημάτων αυτών είναι η παρακολούθηση του εναέριου χώρου για τυχόν παραβιάσεις και, εφόσον χρειαστεί, θα "εγκλωβίσουν" στόχους στο ραντάρ.

Παράλληλα, πρόκειται να γίνουν συνεκπαιδεύσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα ανατολικά της Κρήτης με γαλλική φρεγάτα, ενώ στα δυτικά της Πελοποννήσου, αντίστοιχα, θα γίνουν με αντιτορπιλικό συνοδεία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου "Χάρι Τρούμαν".

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στρατιωτικές πήγες ύστερα από απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, αν η Τουρκία ακολουθήσει την ίδια τακτική των προκλήσεων με υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, τα αντιαεροπορικά συστήματα όχι μόνο θα παρακολουθούν τα τουρκικά μαχητικά αλλά και θα τα "κλειδώνουν".

Μετά τον αριθμό ρεκόρ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, εκφράστηκε η κατηγορηματική ενόχληση της Αθήνας.

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required