9 Απρ 2022

«Βαβέλ» - Ροζέ ημίξηρο του ΕΟΣ Σάμου: Αγριοκέρασα και λεμονανθοί σε φόντο σαμιώτικο

Σομόν απαλό χρώμα με νεανικές βιολετί αποχρώσεις, μύτη σύνθετη και γοητευτική, όπου πρωταγωνιστούν ευωδιές αγριοκέρασων και λεμονανθών! Πρόκειται για το ημίξηρο «Βαβέλ» του Συνεταιρισμού της Σάμου. Ένα ροζέ κρασί από το Σαμιακό αμπελώνα, αποτέλεσμα ενός έξυπνου οινολογικού συνδυασμού γηγενών ποικιλιών όπως ο Αυγουστιάτης, το Φωκιανό και το Μοσχάτο που γοητεύει τον ουρανίσκο και εξάρει τις αισθήσεις. Σερβίρεται ιδανικά στους 10-12ο C.

Στο στόμα είναι πλούσιο μα ισορροπημένο, δροσερό, με νότες πρώιμων καλοκαιρινών φρούτων και πράσινου λεμονιού. Πατάει πάνω στην υπέροχη οξύτητα του σπάνιου Αυγουστιάτη, προσφέροντας πεντακάθαρο άρωμα πετροκέρασου και καρπουζιού, γευστική ζωηράδα και καλό σώμα. Στο τέλος, επιφυλάσσει μακράς διάρκειας επίγευση με αίσθηση λάιμ που ισορροπεί άψογα τη γλυκύτητα του ημίξηρου.



Συνδυάζεται υπέροχα με τα λιπαρά ψάρια (όπως ο σολομός) αλλά και τα οστρακόδερμα, μαγειρεμένα με ζυμαρικά ή σε σαγανάκι.

Top οινογαστρονομικός συνδυασμός: Το ημίξηρο, ροζέ ΒΑΒΕΛ του ΕΟΣ Σάμου ταιριάζει εκπληκτικά με σούπα bouillabaisse,από ποικιλία ψαριών, γαρίδας και μυδιών, αρωματισμένης με σκόρδο, σαφράν και πιπέρι καγιέν. 


Το ροζέ Βαβέλ συνταιριάζει με πιάτα της ασιατικής κουζίνας, sushi, carpaccio, με ψάρια (τόνο, λαυράκι και σολωμό), οστρακοειδή (καβούρια, αστακό, γαρίδες), μύδια, ριζότο με θαλασσινά, αστακομακαρονάδες και γαριδομακαρονάδες. Επίσης, με φιλέτο αλατισμένου μπακαλιάρου με σπανάκι πλακί.

Μπορεί εύκολα να συνοδεύσει ψητά λαχανικά όπως μελιτζάνες, πιπεριές και κολοκυθάκια και δίνει τις δικές του νύξεις σε όλα τα λαδερά της μεσογειακής κουζίνας όπως μπριάμ, γεμιστά, φασολάκια και μπάμιες.

Συνοδεύει παρασκευές με σάλτσα pesto, ελαιολάδο και φρέσκα βότανα όπως μέντα, δενδρολίβανο, εστραγκόν και θυμάρι. Ακόμη, σερβίρεται με πλατό τυριών (λευκά ντόπια τυριά και κατά προτίμηση, το κατσικίσιο), springrolls, όλες τις τάρτες φρούτων και φρουτοσαλάτες που να περιέχουν οπωσδήποτε φράουλα, κεράσι και ροδάκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required