13 Απρ 2022

Η ετήσια γενική συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Σάμου

Με μαζική συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Σάμου και μελών ΔΣ Σωματείων, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του, στον απόηχο της μεγάλης απεργίας σε Σάμο και Ικαρία ενάντια στην ακρίβεια και τον πόλεμο.

Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν από το ανανεωμένο ηλικιακά σώμα, μετά και τις πρόσφατες εκλογές πολλών σωματείων, ο απολογισμός και ο σχεδιασμός δράσης της Διοίκησης, ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Τη συνέλευση άνοιξε η πρόεδρος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, Βάσω Βρυνιώτη, η οποία αρχικά ανέλυσε τις συνθήκες του πολέμου στην Ουκρανία μετά την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, συνέπεια των σκληρών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για την αναβάθμισή τους στην περιοχή και τον έλεγχο των αγορών. Αυτές οι συνθήκες έχουν επιδεινώσει, τόνισε, την ήδη προ πολέμου επιβαρυμένη κατάσταση στα εργατικά στρώματα με την ακρίβεια, την ανεργία, τους πετσοκομμένους μισθούς, την πανδημία να είναι πραγματικότητα.

Τόνισε, ότι πρέπει να απορρίψουμε τα διλήμματα για το ποιον ιμπεριαλιστή θα πρέπει να υποστηρίξουμε και να προτάξουμε τη δική μας συλλογική και οργανωμένη δράση με βάση τις δικές μας ανάγκες.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση από τους συναδέλφους φέρνοντας πολύτιμη πείρα από τους χώρους δουλειάς όπως την ΔΕΗ, τα ξενοδοχεία, τις οικοδομές, τον κλάδο των ιδιωτικών υπαλλήλων, τους μουσικούς, τα ΕΛΤΑ, τους συνταξιούχους κλπ, ενώ υπερψηφίστηκαν ψηφίσματα σχετικά με τον πόλεμο, την ακρίβεια και τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και σχετικό υπόμνημα της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας για την έλλειψη παιδιάτρων στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού.

Το σώμα κατέληξε ότι στο επόμενο διάστημα χρειάζεται να γίνουν κι άλλες προσπάθειες ώστε να ενισχυθούν και να συζητηθούν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης πλατειά με τους συναδέλφους, να βελτιωθεί η επιχειρηματολογία μας στην αντιπαράθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας και του κράτους της. Να δραστηριοποιηθούν περισσότερα σωματεία, να βελτιώσουν τη μαζικοποίηση και τις συλλογικές τους διαδικασίες, την κινητοποίηση δυνάμεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ακρίβεια, τις ΣΣΕ, τον πόλεμο. Να ενισχυθεί η μαχητικότητα των εργαζομένων ώστε να σπάει η γραμμή του συμβιβασμού, του φόβου και της ηττοπάθειας.

Τέλος, ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους μπροστά στην Πρωτομαγιά για την Κυριακή 1η Μάη, ώστε να γίνει ένα βήμα ακόμα στην οργάνωση του εργατικού κινήματος για συλλογικές συμβάσεις στους κλάδους, αυξήσεις στους μισθούς, αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας με μέτρα που θα ανακουφίζουν την λαϊκή οικογένεια, απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα βιώνουμε τις συνέπειες από το μεγάλο κύμα ακρίβειας. Συγκεκριμένα έχουν εκτοξευτεί σε δυσθεώρητα ύψη σε σχέση και με το εισόδημά μας τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, το ρεύμα, τα καύσιμα, τα ακτοπλοϊκά κι αεροπορικά εισιτήρια, ενώ έχουμε τεράστια υπερφορολόγηση των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών που «συνεισφέρουν» σταθερά το 95% των φόρων του κρατικού προϋπολογισμού.

Την ίδια ώρα ο κατώτερος μισθός παραμένει καθηλωμένος εδώ και 15 χρόνια, στο ύψος του 2007. Συγκεκριμένα ο κατώτερος μισθός είναι 663€ μικτά (καθαρά 569€). Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός ότι καταργήθηκαν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ο κατώτατος μισθός καθορίζεται με εντολή υπουργού, με βάση τις αντοχές της οικονομίας (νόμος Βρούτση (ΝΔ) – Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ)). Ένας, δε, στους τρεις εργαζόμενους έχει καθαρό μισθό κάτω από 500€ το μήνα λόγω των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι ο κατώτατος μισθός γκρεμίστηκε το 2012 κατά 22%, ενώ τους τελευταίους μήνες σημειώνει απώλειες πάνω από 10% ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 5% και θα συνεχίσει να υπάρχει το επόμενο διάστημα.

Είναι ανάγκη να βάλουμε σε πρώτο πλάνο το διεκδικητικό αγώνα για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς, για να δοθεί απάντηση στην ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στα αλματώδη κύματα αυξήσεων στο ρεύμα που μας κάνουν να παγώνουμε και να σκεφτόμαστε αν θα ανοίξουμε τους λογαριασμούς.

Προχωράμε, λοιπόν, στο συγκεκριμένο ψήφισμα διεκδικώντας στα μέτωπα:

- Της ακρίβειας:

ü Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα, στο ρεύμα και σε είδη λαϊκή κατανάλωσης

ü Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές σε ενέργεια (στο ρεύμα στο 50%) και σε βασικά είδη κατανάλωσης

ü Κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής

ü Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και μείωση δημοτικών τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά

ü Μείωση της τιμής των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων

ü Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, τηλεφώνου και πλειστηριασμός σε κανένα λαϊκό σπίτι και αυτοαπασχολούμενο

- Της Υπογραφής συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς:

ü Κατώτατο μισθό στα 825 € μεικτά ως βάση για αυξήσεις και υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ, επίδομα ανεργία στο 80% του βασικού μισθού άρα στα 600 €

ü Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων για τις ΣΣΕ, τους μισθούς και τις συντάξεις

ü Αυξήσεις σε συντάξεις, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Να γυρίσουν πίσω όλα τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά μας ταμεία

ü Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης της ΕΓΣΣΕ

ü 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

ü Επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών, μέτρα υγιεινής και ασφάλεια κ.ά.

ü Την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στην καταγγελία σύμβασης (απόλυση) με ή χωρίς προειδοποίηση.

ü Την ουσιαστική προστασία των εργαζόμενων γυναικών και της μητρότητας.

Η Γ.Σ. των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Σ.
10-04-2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Οι Αντιπρόσωποι της ετήσιας Γ.Σ. του Ε.Κ.Σ καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας. Πρόκειται για την τυπική έναρξη ενός πολέμου που προετοιμαζόταν καιρό στο έδαφος της. Είναι αποτέλεσμα του σκληρού ανταγωνισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας για τα επιχειρηματικά συμφέροντα των χωρών τους, για την αναβάθμιση τους στην περιοχή, για τον έλεγχο αγορών, πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων.

Αποτελεί καταλύτη αντιδραστικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, φέρνει πιο κοντά την απειλή του πολέμου και των πυρηνικών και στη χώρα μας. Ο πόλεμος αυτός δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών γι’ αυτός είναι ένας άδικος πόλεμος. Ξεριζώνει, δημιουργεί καραβάνια προσφύγων, οξύνει τις αντιπαραθέσεις, μεγιστοποιεί τις δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και προσπαθεί να νομιμοποιήσει τον επιθετικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ουκρανικό λαό και σε όλους τους λαούς της περιοχής, γνωρίζοντας ότι πάντα αυτοί είναι τα θύματα.

Αποτελεί πρόκληση η στάση των ΗΠΑ, που σήμερα παρουσιάζονται ως οι δήθεν «εγγυητές της ειρήνης». ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ είναι εμπρηστές του πολέμου, υπεύθυνοι για το διαμελισμό και τη λεηλασία δεκάδων χωρών, από τη Γιουγκοσλαβία και το Ιράκ ως το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Λιβύη και την Κύπρο.

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις, τεράστια ευθύνη φέρνει τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Με τις αντιδραστικές στρατιωτικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ, έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απέραντη βάση, σε ένα ατέλειωτο αμερικανο-ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο, που ξεκινά από την Σούδα της Κρήτης και φτάνει ως την Αλεξανδρούπολη. Την ώρα που ο λαός μας στενάζει από την ακρίβεια και τη φτώχεια δαπανούν πάνω από 5 δις το χρόνο για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν και στηρίζουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Ε.Ε. σε ολόκληρη την περιοχή.

Καταγγέλλουμε τις άθλιες εικόνες στην ελληνική Βουλή με τους βουλευτές των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ-ΜΕΡΑ25, των κομμάτων του ΝΑΤΟικού τόξου που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, να χειροκροτούν με πάθος τους ναζιστές του τάγματος Αζόφ κατά την ομιλία του Ζελένσκι. Αυτό αποτελεί πρόκληση για το λαό μας που έδωσε μεγάλες μάχες εναντία στους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Είναι αισχρό την ίδια ώρα στην απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη στις 6 Απρίλη, να εξαπολύεται όργιο καταστολής με συλλήψεις και τραυματισμούς απεργών συναδέλφων, στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και σέρνονται σε δίκη γιατί μέρα απεργίας διαδήλωναν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, για να μη γίνει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, μεταφοράς πολεμικού εξοπλισμού. Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν οι κατηγορίες!

Χαιρετίζουμε την παλικαρίσια στάση των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αρνήθηκαν, παρά την πίεση της εργοδοσίας, να μετακινηθούν στην Αλεξανδρούπολη, για να συμμετάσχουν στην τεχνική εξασφάλιση - υποστήριξη των μηχανών που αυτές τις μέρες μεταφέρουν άρματα του ΝΑΤΟ από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης! Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο αλλά και σε άλλες υποδομές δεν γίνεται να αξιοποιούνται για τη μεταφορά ΝΑΤΟικου πολεμικού υλικού στα περίχωρα της Ουκρανίας και να γίνονται συνένοχοι στη διέλευση της πολεμικής μηχανής.

Τα διλήμματα που βάζουν οι εκμεταλλευτές μας για να πάρουμε γραμμή στοίχισης πότε με τον έναν και πότε με τον άλλο ιμπεριαλιστικό πόλο δεν πρέπει να παρασύρουν κανέναν. Μια επιλογή υπάρχει. Συλλογική, οργανωμένη δράση για να μη στοιχηθούν οι εργαζόμενοι με κανένα στρατόπεδο ληστών, Η πολιτική της αναζήτησης «ξένων προστατών» μόνο κινδύνους εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό. Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες. ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ, ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ.

Είναι αναγκαίο αυτή την στιγμή να αγωνιστούμε με τα σωματεία μας, με το αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό κίνημα ώστε:

Να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.
Να σταματήσει κάθε επέμβαση των ιμπεριαλιστών στη χώρα.
Να σταματήσει η εισβολή και να αποχωρήσει τώρα ο ρώσικος στρατός.

Απαιτούμε:

· Να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο, με πολεμικό υλικό, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα, τόσο στην Ουκρανία όσο και οπουδήποτε αλλού.

· Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Καμιά εξυπηρέτηση των φονιάδων

· Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα

Ο δρόμος για την ειρήνη, την ασφάλεια και την φιλία των λαών περνάει από τον αγώνα ενάντια στους πολεμοκάπηλους ιμπεριαλιστές και τους σχεδιασμούς τους.

Η Γ.Σ. των Αντιπροσώπων του Ε.Κ.Σ.
10-04-2022

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ (ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΓΕ)

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Νομού Σάμου, που έγινε την Κυριακή 10 Απρίλη στη Σάμο, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την πρωτοβουλία της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας και της Ομάδας Γυναικών Αγ. Κηρύκου (Μέλη της ΟΓΕ), για την πρόσληψη με παιδιάτρους και την κάλυψη με το αναγκαίο προσωπικό όλων των δημόσιων δομών υγείας του νησιού, συνυπογράφοντας το παρακάτω Υπόμνημα και συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στο δυνάμωμα του δίκαιου αγώνα τους.

Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας

Ομάδα Γυναικών Αγ. Κηρύκου (Μέλη της ΟΓΕ)

Εκδήλωση για την Υγεία της Ένωσης Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας στον Άγιο  Πολύκαρπο - Ικαριακή Ραδιοφωνία

Προς

·      ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & 2Η ΥΠΕ

·      ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΔΥ

·       ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΣΑΜΟΥ

·       ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

·       ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

·      Κ.Υ. ΕΥΔΗΛΟΥ

·      ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

·      Μ.Μ.Ε


Υπόμνημα

Επανερχόμαστε με το παρόν υπόμνημα προς τις αρμόδιες αρχές, για να δηλώσουμε την αγανάκτησή μας, αλλά και την θέληση μας για ανυποχώρητο αγώνα σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στις δημόσιες δομές υγείας του νησιού μας.

Κατόπιν των απαντήσεων που δόθηκαν από πλευράς Υπουργείου Υγείας, σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το αναφερόμενο θέμα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι είναι χρόνια διεκδίκηση των γονέων και των κατοίκων, οι προσλήψεις παιδιάτρων σε Γ.Ν - Κ.Υ Ικαρίας, Κ.Υ Ευδήλου και αναβάθμιση των Π.Ι. Ραχών και Φούρνων, για να προσληφθούν και εκεί παιδίατροι και όλες οι προβλεπόμενες ειδικότητες γιατρών.

Για εμάς δεν είναι πολυτέλεια αλλά επιτακτική ανάγκη, για την υγεία και τις ζωές των παιδιών μας, την στιγμή που έχουμε περίπου 1.200 παιδιά (μόνο 950 είναι μαθητές) και η απόσταση των πιο απομακρυσμένων χωριών από το νοσοκομείο είναι 80χλμ σε δύσβατο οδικό δίκτυο, ενώ υπάρχει μια και μοναδική παιδίατρος.

Τέλος δεν τιμά το Υπουργείο Υγείας η απάντηση ότι υπάρχουν ιδιώτες παιδίατροι, για τους οποίους οι γονείς χρειάζεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και οι οποίοι έρχονται περιοδικά στο νησί.

Δεν δεχόμαστε το ύψιστο αγαθό της υγείας, για μας και τα παιδιά μας, να θεωρείται από την Κυβέρνησης κόστος τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πληρώνει καθημερινά χαράτσια και ασφαλιστικές εισφορές, που υπερβαίνουν τα όρια των αντοχών μας.

Διεκδικούμε την κάλυψη ΌΛΩΝ των αναγκών σε προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας των νησιών μας, όπως αυτές αναφέρονται αναλυτικά στο Υπόμνημα που παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό της χώρας κατά την επίσκεψη του, πριν ένα χρόνο.

Συμπαραστεκόμαστε στο Υγειονομικό Προσωπικό των δομών υγείας για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν λόγω της πανδημίας και απαιτούμε όλοι οι Υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή να επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

                                                                         Μάρτιος 2022

 

Φορείς που υπογράφουν

 

·      Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων

·      Συνδικάτο Οικοδόμων Ικαρίας-Φούρνων

·      Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου

·      Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Φιλοδασικός Σύλλογος Μανδριών 

      "Η ΔΟΛΙΧΗ"

·      Ένωση Γονέων Σχολείων Ικαρίας 

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικό και Νηπιαγωγείου Ραχών 

·      Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ Σάμου-Ικαρίας

·      Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου

·      Επιτροπή Γονέων  Καρκιναγρίου

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικό και Νηπιαγωγείου Ραχών

·      Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Ικαρίας 

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνάσιο Ευδήλου

·      Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ και Αναπήρων Ικαρίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»

·      Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Πολυκάρπου

·      Κοινωνικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φραντάτου (Το Φραντάτο)

·      Πολιτιστικός Σύλλογος Μάραθου

·      Εξωραϊστικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αρέθουσας “Η Αράθοσα”

·      Α.Σ. Ηρακλής Βορείου Ικαρίας

·      Α.Σ. Πειρατές Ικαρίας

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λ.Τ. Ραχών

·      Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.  Ικαρίας-Φούρνων

·      Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Συναφών Επαγγελμάτων (Τουριστικά και Επισιτιστικά Επαγγέλματα)  Ικαρίας – Φούρνων 

·      Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καραβοσταμιωτών “Ο Γέροντας”

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΕΕΕΕΚ Ικαρίας

·      Αθλητικός Όμιλος Μεσαριάς

·      Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Κηρύκου

·      Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Χριστός Ραχών

·      Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Προεσπέρας “Καστέλι”

·      Εξωραϊστικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δάφνης

·      Πολιτιστικός Σύλλογος Αυλακιού “Ο Έλικας”

·      Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών- Παράρτημα Ικαρίας

·      Εργατικό Κέντρο Ν. Σάμου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required