29 Απρ 2022

Άρθρο του Βαγγέλη Μαρούπα για την άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" του τουρκικού στρατού

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας Ριζοσπάστης (Τετάρτη 27 Απρίλη 2022) γίνεται η εξής αποκάλυψη: ότι ολοκληρώθηκε η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» του τουρκικού στρατού που μεταξύ άλλων σεναρίων περιελάμβανε κατάληψη νησιού.

Τι προκύπτει από αυτό το γεγονός; Ότι στις σημερινές συνθήκες που η τουρκική αστική τάξη πιο επιθετικά αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, που μιλά ευθέως για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, όπως η Σάμος, που είναι σε ισχύ το «casus belli», ταυτόχρονα κάνει πρόβες πολέμου.

Το συγκεκριμένο σενάριο αποτελεί πρακτικά ευθεία απειλή, ειδικά αν συνυπολογιστεί η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Αυτή η εξέλιξη αφήνει έκθετα τα κόμματα που στηρίζουν την πρόσδεση της χώρας στο ΝΑΤΟικό άρμα: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25, ακροδεξιές ομάδες κλπ, αφού επιβεβαιώνεται ότι ένα κράτος μέλος μια συμμαχίας απειλεί ένα άλλο κράτος μέλος της ίδιας συμμαχίας!

Αυτό που εκθέτει διπλά και τρίδιπλα τις αστικές δυνάμεις της χώρας είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη άσκηση, η συγκεκριμένη πρόβα πολέμου, η συγκεκριμένη απειλή πραγματοποιήθηκε με παρατηρητές αξιωματικούς του Ναυτικού άλλων χωρών μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ!

Αποδεικνύεται ότι το ΚΚΕ έχει δίκιο όταν:

· Μιλά για τον εγκληματικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και την ανάγκη αποδέσμευσης από αυτό με το λαό αφέντη στον τόπο του.


· Αποδεικνύει ότι τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα υπονομεύονται και δε θωρακίζονται μες στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Τα ρεκόρ υπερπτήσεων από τουρκικά μαχητικά, η παραπάνω άσκηση του τουρκικού στρατού αλλά και η ανερυθρίαστη ομολογία του Έλληνα ΥΠΕΘΑ ότι "δεν είναι καλή εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ" το επιβεβαιώνουν.

· Παλεύει ενάντια στην εμπλοκή της χώρας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, όπως είναι η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και οι αποστολές σε Μάλι, Σαουδική Αραβία, Περσικό, Βαλκάνια, Μοζαμβίκη (!) και αλλού.

Το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει ότι οι κίνδυνοι για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς της περιοχής είναι μεγάλοι. Επομένως σήμερα πρέπει να δυναμώσει η πάλη. Στην πάλη μας αυτή να συναντηθούμε με τους άλλους λαούς, με τους οποίους δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

· Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία ή αλλού με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα.

· Να σταματήσει η αποστολή πολεμικών εφοδίων και μέσων από την Ελλάδα.

· Να κλείσει τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου.

· Όχι στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα.

· Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές. Κανένας στρατευμένος, αξιωματικός ή υπαξιωματικός εκτός συνόρων.

Σήμερα πρέπει να δυναμώσει η πάλη μας απέναντι στις αιτίες που γεννούν τον πόλεμο, που είναι οι ίδιες αιτίες που γεννούν τις κρίσεις και άλλα τόσα δεινά για τη νεολαία και την εργατική λαϊκή οικογένεια, δηλαδή να συμπορευτεί με το ΚΚΕ ο λαός ενάντια σε μια πολιτική που αναπαράγει την καπιταλιστική εκμετάλλευση, για την ανατροπή της, για μια εργατική εξουσία που ο λαός θα αφήνει αφέντης του πλούτου που παράγει.

Μαρούπας Βαγγέλης
Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ»

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Έγραφε ο Ριζοσπάστης, στις 12 Ιουλίου 1935. «Αν δεν νικιόμασταν στην Μικρασία, η Τουρκία θάτανε σήμερα πεθαμένη και μείς Μεγάλη Ελλάδα. Γι’ αυτό, εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία, μα και την επιδιώξαμε». Ο νοών νοείτω και ουαί τω ανοήτω.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required