19 Απρ 2022

Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος - Για το θεσμό ύπαρξης προσωπικού βοηθού για κάθε ανάπηρο/η

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος μιλά για τον θεσμό υπάρξης προσωπικού βοηθού για κάθε ανάπηρο-ανάπηρη.

«Είμαι από τους πρώτους ανάπηρους Έλληνες που μίλησα για τον προσωπικό βοηθό και το είχα διεκδικήσει για κάθε ανάπηρο/-η που το χρειάζεται για να έχει την Ανεξάρτητη Διαβίωση του/της. Eυτυχώς δεν ήμουν μόνος και ευτυχώς πριν από εμάς υπήρχαν και άλλοι όπως ο Νίκος Βουλγαρόπουλος που κυνηγούσαν το θεσμό.

Για εμένα ο προσωπικός βοηθός είναι στόχος ζωής, που επιθυμώ να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένα. Σε σύντομο διάλογο που είχα στη Κρήτη με τον Πρωθυπουργό μου είπε "έγινε μια σημαντική αρχή με τον προσωπικό βοηθό και έχουμε δρόμο ακόμα Στέλιο".

ΚΑΜΙΑ άλλη κυβέρνηση δεν τόλμησε ούτε καν να το συζητήσει, πόσο μάλλον να το βάλει στο πλάνο σχεδιασμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είχε καν το θάρρος να στηρίξει ένα τόσο σημαντικό μέτρο μέσα στη Βουλή. Ακόμα και σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο, λόγω της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία και ερχόμενοι από μια εξίσου εξαντλητική πανδημία, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε πίσω και κράτησε το λόγο του, πως τον προσωπικό βοηθό θα τον κάνει πραγματικότητα.

Για αυτό όσοι δεν είναι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δε μπορούν να μιλάνε! Μονάχα οι ανάπηροι πολίτες όλης της Ελλάδας που διεκδικούν κάτι τόσο απαραίτητο και δίκαιο. Ναι, είναι αλήθεια πως έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα για το δρόμο της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και ακόμα η κορυφή της επιτυχίας είναι μακριά, αλλά όλα ξεκινάνε από κάπου!

Οι αιτήσεις για τον προσωπικό βοηθό στην Αττική έχουν ανοίξει και θα γίνονται δεκτές μέχρι 15 Μαΐου. Μετά από τους πρώτους 8 μήνες, ο θεσμός θα επεκταθεί και εκτός Αττικής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required