9 Απρ 2022

Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής: Πολιτισμός και Αθλητισμός στο προσκήνιο!

Φέτος, η Γενική Γραμματεία δίνει το μεγάλο παρόν στα πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα του αιγαιακού χώρου με τις 5 θεσμικές της διοργανώσεις:

Στον Πολιτισμό

Η πρώτη θεσμική διοργάνωση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, που μετρά πλέον 32 και χρόνια ιστορίας επιστρέφει στο νησί εκκίνησης της. Η 33η Συνάντηση Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στην έδρα της Γενικής Γραμματείας στη Λέσβο αυτό το φθινόπωρο με πλήθος δωρεάν παραστάσεων για ένα δεκαήμερο. Η πρωτοβουλία της πραγματοποίησης της διοργάνωσης στο νησί της Λέσβου ανήκει στη Γενική Συνέλευση της ΟΕΘΑ έπειτα από κοινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη

Για το λόγο αυτό την προσεχή εβδομάδα στελέχη της ΓΓΑΙΝΠ με επιτελείο της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου (ΟΕΘΑ) αφού διερευνήσουν δυνητικούς χώρους (εγκαταστάσεις Γενικής Γραμματείας, Δήμου Μυτιλήνης, Δήμου Δυτικής Λέσβου, μουσεία και λοιπούς χώρους πολιτισμού) θα οριστικοποιήσουν το σχεδιασμό τους στην πρώτη γενική σύσκεψη της Οργανωτικής Επιτροπής, η οποία έχει συσταθεί με Πρόεδρο της τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το Θέατρο Ταξιδεύει στην Άγονη Γραμμή

Μετά το Πάσχα αναμένεται να αναρτηθεί και το κάλεσμα από την Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου για τη 2ηθεσμική μας διοργάνωση «Το Θέατρο Ταξιδεύει στην Άγονη Γραμμή». Εκεί οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ερασιτεχνικοί Θίασοι μας καλούνται να ταξιδέψουν στην άγονη γραμμή και να προσφέρουν ψυχαγωγία και «κάθαρση» σε κατοίκους των ακριτικών μας νησιών.

Στον Αθλητισμό

Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας του Αιγαίου – Aegean Regatta 2022 (21 – 27 Αυγούστου)

Η Regatta του Αιγαίου ανοίγει πανιά φέτος για το νησί της Σάμου. Νησιά – σταθμοί στην πορεία της η Ικαρία, οι Φούρνοι και το Αγαθονήσι. Μετάβαση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής της “Aegean Regatta 2022” αναμένεται την επόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου, όπου με την Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης κα Εριφύλη Βαρδάκη, τον Ναυτικό Όμιλο Σάμου και τους κριτές του Αγώνα θα οριστικοποιήσουν τον σχεδιασμό τους. Επιστρέφοντας φέτος όχι μόνο με το αθλητικό σκέλος της διοργάνωσης αλλά και με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα σε συνεργασία με τους Δημάρχους των νησιών και την ΕΦΑ Λέσβου.

Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου (9 – 10 Οκτωβρίου)

Μετά την αναβίωσή τους το 1986 σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου φέτος θα λάβουν χώρα στο νησί της Λήμνου. Οι αθλητές και αθλήτριες του Αιγαίου μας θα διαγωνιστούν και φέτος 9 και 10 Οκτωβρίου με ευγενή άμιλλα.

Αιγαιοπελαγίτικοι Κωπηλατικοί Αγώνες (9 – 10 Σεπτεμβρίου)

Μετά από απόφαση του γενικού γραμματέα φέτος επιστρέφουν και οι Αιγαιοπελαγίτικοι Κωπηλατικοί Αγώνες στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με τους Ναυτικούς Ομίλους αποφάσισαν η διοργάνωση να λάβει χώρα για το 2022 στο νησί της Λέσβου. 


Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης: «Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, η φυσική συνέχεια του πρώην Υπουργείου Αιγαίου, έχοντας την έδρα της στο νησί της Λέσβου, αποτελεί τη μοναδική αποκεντρωμένη δομή της κεντρικής κυβέρνησης στο νησιωτικό χώρο. Επιλύει τα ζητήματα της καθημερινότητας των νησιωτών και εφαρμόζει πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών. Ο Πολιτισμός με την ορθή διαφύλαξη και ανάδειξη της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και η προαγωγή των Καλών Τεχνών και ο Αθλητισμός αποτελούν στοιχεία Κοινωνικής Συνοχής των νησιών και αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και όχι μια απλή αρμοδιότητα. Στρατηγική επιλογή μας να στηρίξουμε την τοπική οικονομία, σε αγαστή συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required