15 Απρ 2022

Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης: «... αποκαρδιωτική απάντηση της υπουργού Πολιτισμού για τη Φραγκόκλησα»

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, δυστυχώς η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, δεν είναι ικανοποιητική, όσον αφορά τη διάσωση του ιστορικού κτηρίου της Φραγκόκλησας στην πόλη της Σάμου στην οποία σημειώθηκαν βλάβες κατά τον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020.

Πρόσφατα, είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, με συνυπογραφή και άλλων συναδέλφων του. Μετά την ληφθείσα απάντηση, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε:


«Έλλειψη βούλησης για την ταχεία αποκατάσταση και εν γένει ανάδειξη και αξιοποίηση της «Φραγκόκλησας» στη Σάμο προκύπτει από την απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στη σχετική ερώτηση που της είχα πρόσφατα καταθέσει, με τη συνυπογραφή και άλλων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Προσκολλημένο στο γράμμα του νόμου εν στενή εννοία και μη εκτιμώντας την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πολιτιστική, αλλά και συμβολική αξία του κτίσματος, το Υπουργείο στην απάντησή του αναφέρει ότι δεν φέρει ευθύνη για την «εκτέλεση εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης» επί του κτιρίου· τούτο «αποτελεί υποχρέωση των νομέων και ιδιοκτήτών» του, συμπληρώνει, καθώς αυτό έχει χαρακτηριστεί ως διατηρητέο και όχι μνημείο.

Περιοριζόμενο στην τυπική έγκριση διενέργειας εργασιών αποκατάστασης, το Υπουργείο με την απάντησή του αυτή αναδεικνύει ξανά την κυβερνητική ολιγωρία στην στήριξη της σεισμόπληκτης Σάμου και την απουσία όχι μόνο σχεδίου, αλλά και διάθεσης στήριξης πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση του νησιού.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required