14 Μαΐ 2022

Αλέξης Τσίπρας: 15 Μάη, Κυριακή της δημοκρατίας και της πολιτικής αλλαγής *

Δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης έχουν δείξει με τον πιο σαφή, συχνά και δραματικό τρόπο, τι επιδιώκει και με τι μέσα ο κ. Μητσοτάκης.

Το καθεστώς του, που σκιάζει τις ζωές της μεγάλης πλειοψηφίας, είναι ένα καθεστώς εύνοιας προς τα διαπλεκόμενα και συχνά ανήθικα και παράνομα συμφέροντα, κατάφωρης κοινωνικής αδικίας, διακρίσεων και ρουσφετιού, ιδεοληψίας, αλλά και ανικανότητας και λαθών που βυθίζουν την οικονομία και τη χώρα στη δίνη των κρίσεων.

Ενώ η απόλυτη έλλειψη κατανόησης για το τι ζει η μεγάλη πλειοψηφία, η αστυνομική καταστολή, το φίμωτρο στην ελευθερία του τύπου, η προσπάθεια να επιβληθεί το ψέμα της επικοινωνίας στην αλήθεια της κοινωνίας, η ενοχοποίηση του πολίτη για όσα αρνητικά και τραγικά συμβαίνουν, μετατρέπει πια την απόγνωση σε οργή.

Ήρθε η ώρα αυτή η οργή να γίνει δύναμη αλλαγής.

Να δώσει ενέργεια στον κινητήρα της απαλλαγής από το καθεστώς Μητσοτάκη.

Να ανοίξει το δρόμο στην πραγματική ενίσχυση της εργασίας, στο σεβασμό των δημοκρατικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, σε μια πολιτική στήριξης της μεσαίας τάξης και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο τέλος του αυταρχισμού, στην κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που σκοπό έχουν να σπρώξουν σε ένα θεσμικό και κοινωνικό περιθώριο τη μεγάλη πλειοψηφία και να παραδώσουν τις τύχες της Ελλάδας στης ίδιες ελίτ, που την οδήγησαν πριν λίγα χρόνια στο γκρεμό της χρεοκοπίας.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί η ιστορία ως τραγωδία. Η Κυριακή που έρχεται μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ανοίγει τις πόρτες του στη δημοκρατία, στη συμμετοχή του πολίτη, σε μια πρωτόγνωρη διαδικασία που φιλοδοξεί να συνενώσει την αντίθεση στη σημερινή καταστροφική κυβέρνηση και την αντίσταση στην πολιτική της σε κίνημα και ποτάμι προόδου και αλλαγής. Κάθε δημοκρατικός πολίτης, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλος του κόμματος, μπορεί και πρέπει να δώσει το δικό του παρών σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Γιατί δεν είναι μια προσπάθεια και μια διαδικασία στενά κομματική, αλλά μια πλατιά δημοκρατική ευκαιρία να παρέμβουν οι ίδιοι οι πολίτες, με τη δική τους άποψη και τις δικές τους ιδέες, στην πολιτική. Μια διαδικασία που φιλοδοξεί να βγάλει την πολιτική από το γκέτο των «ειδικών» και να τη φέρει στο επίκεντρο της κοινωνίας μας.

Χρειαζόμαστε μια νέα αρχή για να επιστρέψει στη χώρα το αίσθημα ασφάλειας για την επόμενη μέρα, για να χτίσουμε μια Ελλάδα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική και πάνω απ’ όλα δίκαιη. Γι’ αυτό η πολιτική αλλαγή και μια νέα ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση δεν είναι μόνο κομματικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Είναι κοινωνική και εθνική ανάγκη. Η Ελλάδα χρειάζεται εδώ και τώρα μια κυβέρνηση υπεύθυνη, που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και πορεύεται χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς χορηγούς με μόνη της έγνοια την κοινωνική συνοχή και τη δίκαιη ανάπτυξη της πατρίδας. Μια κυβέρνηση με σχέδιο και απαντήσεις σε όλα τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας. Από τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και των μισθών, τις δομικές μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Υγεία και τη Δημόσια Παιδεία, μέχρι την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, την ενίσχυση της αναπτυξιακής της πορείας με έμφαση στα πιο δυναμικά κομμάτια του παραγωγικού της ιστού και τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις που αρμόζουν σε ένα σύγχρονο, ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος του 21ου αιώνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι το όχημα των Ελληνίδων και των Ελλήνων σε μια τέτοια πορεία συλλογικής κοινωνικής ανάτασης. Ένα κόμμα που έχει διαπιστευτήρια στα δύσκολα. Έτοιμο, έμπειρο και με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί. Ένα κόμμα που δεν γέννησαν οι ελίτ, αλλά η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να ξεφύγει από ένα φαύλο κύκλο ανικανότητας και διαφθοράς που έριξε τη χώρα στα βράχια.

Με τη συμμετοχή και την ψήφο όλων των δημοκρατικών πολιτών στις 15 Μάϊου, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος μιας σκληρής περιόδου για την κοινωνία. Είναι πλέον η ώρα να τους στείλουμε πίσω το λογαριασμό, είναι η ώρα της πολιτικής αλλαγής!

* Άρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αποκλειστικά στην εφημερίδα "Σαμιακόν Βήμα" για το νομό Σάμου.

1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Αλέξη δεν ξεχνούμε την ολιγαρκή αφθονία με μπόλικο καθόλου, επί των ημερών σου.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required