3 Μαΐ 2022

2η θέση για τη "Διαστημική Ομάδα της Σάμου" στον διαγωνισμό "CanSat in Greece"

Η ομάδα Decay του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, “Decay Team”, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό "CanSat in Greece", που διεξήχθη από 17 έως 30 Απριλίου στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η ομάδα Decay αποτελούνταν από 4 μαθητές, τον Αία Τάτση και τον Ταξιάρχη Αράπο του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, τον Νικόλα Σκούτα του ΓΕΛ Καρλοβάσου και την Κωνσταντίνα Γερολάκη του Μουσικού Γυμνασίου Σάμου. Επικεφαλής καθηγητής ήταν ο κ. Βασίλης Τάτσης. Σε όλη την ομάδα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Τα 3 από τα 4 μέλη της ομάδας στη διάρκεια συνέντευξης, στην εκπομπή "Ημερολόγιο Ερτζιανών" του "Radio Cafe, με τον Μάνο Στεφανάκη

Τα παιδιά σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα δορυφόρο μεγέθους όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού και ένα σταθμό βάσης, ο οποίος θα συνδέεται με τον δορυφόρο και θα λαμβάνει τα δεδομένα που του στέλνει.

Το πρωτοσέλιδο του «Σαμιακού Βήματος» της 23ης Απριλίου, ήταν αφιερωμένο στην εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών

Στον διαγωνισμό πήραν τη 2η θέση, και όπως έγραψε η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, κ. Έφη Κόντη:

«Η ομάδα DECAY του διαγωνισμού CANSAT επέστρεψε στη Σάμο. Εμπειρία απίστευτη, κούραση και ενθουσιασμός να εναλλάσσεται... Όμως δεν ήρθαμε μόνοι μας!! Πήραμε το 2ο Βραβείο με την πρώτη μας συμμετοχή!!»…

Η διευθύντρια του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Σάμου, κ. Έφη Κόντη, με τους βραβευθέντες μαθητές

Πηγή: samostoday.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required