10 Μαΐ 2022

Εορτασμός Επετείου 8ης Μαΐου 2022 στο Καρλόβασι

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της Ύψωσης της Σημαίας της Επανάστασης του 1821 από τον Μητροπολίτη Σάμου Κύριλλο και τον αρχηγό της Σαμιακής Επανάστασης Λυκούργο Λογοθέτη στην Πλατεία Μεσαίου Καρλοβάσου την Κυριακή, 8 Μαΐου.

Τελέσθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Μεσαίου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση των ηρώων της Σαμιακής Επανάστασης χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιου ενώ ακολούθησε η ύψωση της Σημαίας και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και μαθητών σχολείων Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης.






Στέφανα κατέθεσαν αποδίδοντας φόρο τιμής στους προγόνους μας: ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος βουλευτής Ν. Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης, ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου κ. Αλέξανδρος Λυμπέρης, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Γεώργιος Στάντζος, ο εκπρόσωπος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού ταξίαρχος διοικητής της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Μυκάλη» κ. Νικόλαος Λαμπιδώνης, ο ταξίαρχος διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου κ. Δημήτριος Μαϊστρέλλης, η διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Σάμου πύραρχος κ. Σταυρούλα Μπονέ, η εκπρόσωπος του λιμενάρχη Σάμου υποπλοίαρχος κ. Στέλια Καλυβάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καρλοβάσου κ. Εμμανουήλ Νικολού.










Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Μεσαίου Καρλοβάσου κ. Ιωάννη Αγγελίδη.
Σε κλίμα εθνικής περηφάνιας ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και ο Σαμιακός Ύμνος και ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση, με συλλόγους και μαθητές παρελαύνουν υπό τους ήχους της δημοτικής μπάντας κερδίζοντας επάξια το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required