23 Μαΐ 2022

Έγκριση χρηματοδότησης προμήθειας κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η πρόταση του Δήμου Ανατολικής Σάμου για τη χρηματοδότηση προμήθειας κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, συνολικού ποσού 317.628,00 ευρώ.
 
Επενδύοντας στη Βιώσιμη Κινητικότητα, ο Δήμος αναλαμβάνει δράσεις που στόχο έχουν την αύξηση της χρήσης ποδηλάτου για τις καθημερινές μετακινήσεις και την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στο νησί. Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθούν:

- Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

- Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος και φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο. 


- Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

- Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας.

- Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικρο-κινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων, προκειμένου να βελτιωθεί το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και τα ηλεκτρικά ποδήλατα να αποτελέσουν καθημερινότητα στη ζωή των δημοτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required