21 Μαΐ 2022

Ο βουλευτής Σάμου για την επίσκεψη του υπουργού Χρήστου Στυλιανίδη

Αποτίμηση της επίσκεψης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, από τον βουλευτή Σάμου, καθηγητή Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη. Μετά το πέρας της επίσκεψης και των συναντήσεων του υπουργού αλλά και του γενικού γραμματέα, αντιστράτηγου ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Βασίλειου Παπαγεωργίου, ο βουλευτής Σάμου αναφέρει:

«Σήμερα, είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στη Σάμο τον Υπουργό κ. Χ. Στυλιανίδη. Ένα σημαντικό στέλεχος της Κυβέρνησής μας που συνδυάζει την τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία, από κορυφαία θέση που υπηρέτησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη βαθιά πολιτική γνώση των κρίσιμων θεμάτων που διαχειρίζεται.

Τον κ. Υπουργό συνόδευαν ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Β. Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Α. Ράπανος.

Σε διαδοχικές επισκέψεις στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβάσου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου διαπίστωσε την άψογη λειτουργία τους και συνεχάρη την ηγεσία τους, τους αξιωματικούς και το προσωπικό.

Σε συσκέψεις στο Δήμο Δυτικής και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου ενημερώθηκε για θέματα της αρμοδιότητας του, με σοβαρότερο το πρόβλημα της πιστοποίησης των εθελοντών πυροσβεστών.

Ο κ. Υπουργός, που ήταν ήδη ενήμερος του θέματος, έδωσε λύση τόσο άμεση που αφορά την τρέχουσα περίοδο όσο και μεσοπρόθεσμη ενώ παράλληλα εξήρε τη διαχρονική προσφορά τους.

Στόχος το μεγάλο εθελοντικό σώμα του νησιού μας, το οποίο είναι πραγματικό κίνημα, να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελεί το έργο του. 

Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης μιλώντας στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη της Σάμου

Παράλληλα, έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τον στρατηγικό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος που αφορά το Νομό μας.

Στη πόλη της Σάμου εγκαινίασε δύο πυροσβεστικά οχήματα παρουσία των αρχών του τόπου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιου, δωρεά από τον Γερμανικό Δήμο του Sindelfingen μετά από ενέργειες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου κ. Γ. Στάντζου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υπουργό που για μια ακόμη φορά απέδειξε το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για τον πολύπαθο ακριτικό νομό μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required