11 Μαΐ 2022

Ο βουλευτής Χίου Α. Μιχαηλίδης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Τοποθέτηση στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αρχικά ανέδειξε ενδεικτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον τομέα της Υγείας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως η οριακή λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού στην Ικαρία και του – υποτίθεται Πολυδύναμου – ιατρείου στη Θύμαινα, η απολύτως ανεπαρκής στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο εδώ και πολύ καιρό, αλλά και τα συνεχιζόμενα φαινόμενα κακοδιοίκησης στο Νοσοκομείο Χίου. Επί του τελευταίου θέματος, κατέθεσε στη Βουλή την επιστολή με τα καταγγελλόμενα από τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου, παρατήρησε εισαγωγικά ότι εμπνέεται από τον στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης του ιδιωτικού πόλου και τη συνέχιση της καθήλωσης των δημόσιων δαπανών στην Υγεία σε επίπεδα ουραγών της Ευρώπης, σαν να μην συνέβη δηλαδή τίποτε τα τελευταία δύο χρόνια ή σαν να μην εξελίσσεται νέα κοινωνικοοικονομική κρίση. «Τόσο απλά, τόσο δεξιά», τόνισε.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε σε επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου, κυρίως σε εκείνες που αφορούν τον «προσωπικό γιατρό». Σημείωσε πως η ψευδεπίγραφή αυτή μεταρρύθμιση δεν παρουσιάζει μόνο σοβαρά κενά και ασάφειες ως προς την πρακτική εφαρμογή της, αλλά και με σαφή τρόπο «σπρώχνει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βαθύτερα στην αγκαλιά των ιδιωτών», χωρίς να ακουμπά τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησής της, ταυτόχρονα απαξιώνοντας τον θεσμό των ΤΟΜΥ που εισήγαγε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταληκτικά, ο Α. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε ακατανόητη την απαλοιφή από την κατηγορία των άγονων Α΄ Κατηγορίας μιας σειράς ορεινών, αλλά και νησιωτικών περιοχών όπως η Σάμος και η Χίος, κάτι που συνιστά όπως τόνισε περαιτέρω υπονόμευση της συνταγματικής επιταγής για τη νησιωτικότητα από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Το βίντεο της τοποθέτησης του Α. Μιχαηλίδη είναι διαθέσιμο στο: https://youtu.be/qL7uVNY3UdA


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required