20 Ιουν 2022

«Ανατροπή»: «Δημοτική συγκοινωνία χωρίς οργανωμένη μελέτη γίνεται;»

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανατροπής»
Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Δήμου Ανατολικής Σάμου "Ανατροπή" για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Ιουνίου όπου συζητήθηκε και το θέμα επαναφοράς της δημοτικής συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

«Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2022, βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η λήψη απόφασης για την έναρξη λειτουργίας της Δημοτικής Συγκοινωνίας, η έγκριση μελέτης και ο ορισμός επιτροπής διαπραγμάτευσης της σύμβασης.


Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" είναι θετική στη δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας στον Δήμο μας. Βασικό πρόβλημα στην επικράτειά μας είναι η έλλειψη σωστής συγκοινωνίας, η οποία θα προσφέρει πραγματικό όφελος σε όλους τους δημότες μας, ανεξαρτήτου τόπου κατοικίας, αλλά και στους επισκέπτες μας, ώστε μια σωστά οργανωμένη συγκοινωνία να συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού μας.

Δυστυχώς, η εισήγηση της δημοτικής αρχής – σε ένα τόσο περίπλοκο και σημαντικό ζήτημα – δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, καθώς δεν είχε σταλεί εκ των προτέρων έγγραφη εισήγηση, αλλά δόθηκαν τρία φύλλα χαρτί κατά την ώρα της συνεδρίασης.

Τρία χρόνια δημοτικής αρχής για να καταθέσουν τρία φύλλα χαρτί. Δυστυχώς, αντί για μελέτη, υποβολή προτάσεων, εμπεριστατωμένων απόψεων, φτιάχτηκε μια υποτυπώδης εισήγηση, με έλλειψη βασικών στοιχείων και ζητημάτων.

Το λεωφορείο της αστικής συγκοινωνίας, επί ενιαίου Δήμου Σάμου (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Τασσόμαστε υπέρ μιας Δημοτικής Συγκοινωνίας, η οποία όμως θα προσφέρει πραγματικό όφελος για όλους και πραγματική ανάπτυξη στον τόπο μας. Στην "εισήγηση" που κατατέθηκε μπορούν να προστεθούν ή να μελετηθούν διάφορα ζητήματα. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, όπως:

i. Γιατί η συγκεκριμένη Δημοτική Συγκοινωνία να ξεκινάει από τις 3 εκκλησιές και όχι από το Παλαιόκαστρο ή και την Βλαμαρή;

ii. Γιατί να μην περιλαμβάνει και άλλες περιοχές του Άνω Βαθέος, όπως το Ποταμάκι ή και άλλες περιοχές της πόλης της Σάμου, όπως τα Προσφυγικά (Πλάτανος) και το Μαλαγάρι;

iii. Γιατί δεν ρωτήθηκαν οι κοινότητες, ούτως ώστε να προτείνουν ενδεικτικά δρομολόγια για τις περιοχές τους;

iv. Γιατί να μην δημιουργηθεί μια Δημοτική Συγκοινωνία η οποία θα εξυπηρετεί και άλλες περιοχές του Δήμου μας (π.χ. Μυτιληνιοί – Χώρα – Πυθαγόρειο);

v. Γιατί η Δημοτική Συγκοινωνία να σταματάει το μεσημέρι και να μην έχει δρομολόγια όλη την ημέρα ή και το βράδυ;

vi. Γιατί η Δημοτική Συγκοινωνία να μην εκτελείται και τα Σαββατοκύριακα;

vii. Τα στατιστικά στοιχεία της προηγούμενης πιλοτικής Δημοτικής Συγκοινωνίας μελετήθηκαν;

viii. Πως έχουν ήδη προαποφασίσει την επιδότηση του ΚΤΕΛ, χωρίς να έχουν ξεκινήσει οι επίσημες διαπραγματεύσεις;

Δυστυχώς, η δημοτική αρχή για ακόμη μια φορά ολιγωρεί. Αδυνατεί να μελετήσει θέματα σφαιρικά και οργανωμένα, ώστε να προσφέρει τα μέγιστα δυνατά στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required