8 Ιουν 2022

Συνάντηση για την επικινδυνότητα του δρόμου Μυτιληνιών - Βαθέος

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα" - Μ. Παπαδημητρίου
Σε συνέχεια του υπομνήματος για την επικινδυνότητα του επαρχιακού δρόμου Μυτηλινιών – Βαθέος που είχε σταλεί σε αρμόδιους φορείς από το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου, την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Πανουράκη τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στο γραφείο του.

«Στη συνάντηση αυτή λάβαμε τη σχετική ενημέρωση γιατί δεν έχει ξεκινήσει το έργο, για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον κ. Πανουράκη και από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από όπου θα δοθεί το ποσό των 450.000 € αλλά και ποιο κομμάτι του δρόμου θα βελτιωθεί. 

Επίσης μας ενημέρωσε ότι η τυπική διαδικασία (προσαρμογή τεχνικής μελέτης στο ανωτέρω ποσό, έλεγχος από οικονομικές υπηρεσίες, εκταμίευση του ποσού, διακήρυξη διαγωνισμού κ.λπ.) θα πάρει 2.5 μήνες.

Επισημάναμε από τη μεριά μας την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης του δρόμου, όχι μόνο με τσιμεντώσεις και μπαλώματα, αλλά την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου για τις ανάγκες και την ασφάλεια των εργαζόμενων και όλων όσοι περνούν καθημερινά από εκεί. Αναδείξαμε επίσης τη μεγάλη αντίθεση της -σε χρόνο dt- κατασκευής φυλακής ανθρώπων στου Ζερβού (που ικανοποιεί γεωπολιτικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα αυτών που θέλουν φτηνά εργατικά χέρια) και την κωλυσιεργία στο θέμα του δρόμου (που ικανοποιεί τις λαϊκές μας ανάγκες).

Στην ασφάλεια της ζωής μας δε θα κάνουμε καμία έκπτωση είτε χρονική είτε ποιοτική, θα παρακολουθούμε την πρόοδο των εργασιών και θα κλιμακώσουμε σε δράση και διεκδίκηση των αναγκών μας.

Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών Σάμου
Προοδευτική Κίνηση Γυναικών Σάμου
Σωματείο Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία, Τουριστικά Γραφεία και Επισιτιστικά Επαγγέλματα Σάμου
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Σάμου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required