6 Ιουν 2022

Flaming sunset: «Το» cocktail του φετινού καλοκαιριού, από τη Σάμο

Γλυκά κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου, με έντονα αρώματα λουλουδιών, φρούτων, μελιού, μπαχαρικών και εσπεριδοειδών αλλά και την εξαιρετική βελούδινη γεύση που τονίζει τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας του «Μοσχάτου Σάμου». Αποτελούν μια από τις κορυφαίες προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και των ειδικών του κρασιού σε όλον τον κόσμο.

Για το φετινό ζεστό καλοκαίρι, ο bartender Μανώλης Γαλαθρής, προτείνει μια «βουτιά» στο «φλεγόμενο ηλιοβασίλεμα», ένα άκρως απολαυστικό cocktail με σαμιώτικο, παλαιωμένο επί 5ετία, γλυκό κρασί: Συνδυάζει τη σπιρτάδα των εσπεριδοειδών με την ανεπανάληπτη γεύση του Samos Anthemis και τη φρεσκάδα των αρωμάτων από λουίζα και λεβάντα. 


Flaming Sunset

SAMOS ANTHEMIS 60ml

Χυμός πορτοκάλι 35ml

Lime 25ml

Σιρόπι μελιού 20ml

Τσάι λουίζα 30ml

Αφρός Λεβάντας

Ξυνό 6gr

Proespuma: 15gr

Μέθοδος: Shake

Γαρνιτούρα:
Ανθός Λεβάντας

Ποτήρι: Cognac

Mέθοδος παρασκευής για ΤΣΑΪ ΛΟΥΪΖΑ: Σε 500ml νερό, προσθέτουμε 12gr αποξηραμένης λουίζας. Τοποθετούμε το τσάι στην εστία και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού το αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να εμπλουτιστούν τα αρώματά του για 5-6 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Μέθοδος παρασκευής για ΑΦΡΟ ΛΕΒΑΝΤΑΣ: Φτιάχνουμε ένα σιρόπι κρυσταλλικής ζάχαρης με ισόποσα μέρη ζάχαρης και νερού (250gr-250ml) μαζί με 20gr κορυφές λεβάντας. Μόλις φτάσει σε βρασμό, αφαιρούμε από την φωτιά και σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει ώστε να εγκλωβιστούν στον αφρό όλα τα αρώματα της λεβάντας.



«Το» cocktail

Ενσωματώνουμε σε siphon το σιρόπι λεβάντας, προσθέτοντας το ξυνό και proespuma. Τοποθετούμε το siphon στη συντήρηση, για 2 ώρες. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε κρύο shaker, με υγιή πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε το cocktail σε παγωμένο ποτήρι cognac με τετράγωνο πάγο. Συμπληρώνουμε με αφρό και άνθη λεβάντας.

Δυό λόγια για τον δημιουργό του «Flaming Sunset»:

Ο Μανώλης Γαλαθρής είναι bartender στο εστιατόριο «Ορίζοντας», στον ορεινό Πλάτανο της Σάμου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει καταγεγραμμένα 17 χρόνια στο χώρο της εστίασης και μακρά εξειδίκευση, δίπλα σε μεγάλα ονόματα της γαστρονομίας και του οινικού κλάδου. Επιμορφώνεται διαρκώς στην οινολογία και την παρασκευή διακριτών cocktails, με ειδικές τεχνικές ανάδειξης των πρώτων υλών.

Σημείωση: Το Samos Anthemis έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς για τη διαχρονική, μοναδική του ποιότητα ενώ φέτος συγκαταλέγεται μεταξύ των 30 καλύτερων κρασιών στον κόσμο, κατά τη LONDON WINEFAIR.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required