28 Ιουν 2022

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για τη διασπορά του ιού SARS-CoV-2

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, με αφορμή τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού Covid-19, που παρατηρείται τοπικά και πανελλαδικά, εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Με δεδομένη την άρση των μέτρων προστασίας και ιδιαίτερα τη χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους ενημερώνουμε τους πολίτες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, ότι παρατηρείται ήδη στο τόπο μας και πανελλαδικά μεγάλη διασπορά του ιού SARS-CoV-2 στη κοινότητα. 

Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή από τον αριθμό των κρουσμάτων, εισαγωγών και θανάτων, παρά ταύτα η φαινομενικά καλή αυτή εικόνα είναι δυνατό να αλλάξει προς το χειρότερο μέσα σε λίγες μέρες. Συνεπώς προτείνουμε στους πολίτες τα εξής μέτρα προστασίας:

1. Oι ευάλωτες ομάδες πολιτών (π.χ. έγκυες γυναίκες ή γυναίκες σε λοχεία, ασθενείς άνω των 60, διαβητικοί, καρκινοπαθείς, ασθενείς και κακοήθη αιματολογικά νοσήματα, ασθενείς με ρευματολογικά νοσήματα, παχύσαρκοι, ασθενείς με χρόνια πνευμονοπάθεια, μεταμοσχευμένοι, ασθενείς με σοβαρές καρδιοπάθειες), συστήνουμε να φορούν μάσκα FFP2 σε οποιονδήποτε κλειστό χώρο καθώς και σε ανοιχτούς χώρους, όπου υπάρχει συγκέντρωση πολλών ανθρώπων.

2. Τήρηση απόστασης τουλάχιστον δύο μέτρων από τους υπόλοιπους ανθρώπους και αποφυγή συγχρωτισμού με άλλους ανθρώπους εφόσον έχουμε κόπωση, πονοκέφαλο, πυρετό, βήχα, πόνους στο σώμα πρόσφατης έναρξης, διάρροια, ανεξήγητα εξανθήματα, ιδιαίτερα στα πόδια, διαταραχές όσφρησης και γεύσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις συστήνεται απομόνωση και άμεση επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.


3. Όσοι ασθενείς έχουν ολοκληρώσει τρεις δόσεις εμβολίου συστήνουμε να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους προκειμένου να τους ενημερώσει εάν χρειάζονται τέταρτη δόση. Εφόσον χρειάζεται καλό είναι να προγραμματιστεί άμεσα.

4. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή δεν έχουν εμβολιαστεί με όλες τις προβλεπόμενες δόσεις συστήνουμε να το κάνουν άμεσα.

Είναι στο χέρι μας να περάσουμε ένα ήσυχο, όσο αυτό είναι δυνατό, καλοκαίρι.

Σάμος,

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ. Σάμου
Καπώλης Στράτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required