18 Ιουλ 2022

«Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δυτικής Σάμου - Για την πυρκαγιά της 13ης Ιουλίου

Με ανακοίνωσή της, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Δυτικής Σάμου, εκφράζει τα συλλυπητήριά της για την απώλεια των 2 μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ενώ σχολιάζει τα κακώς κείμενα που οδηγούν στις καταστροφικές πυρκαγιές.

«Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Σάμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο μελών του πληρώματος του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που «έφυγαν» άδικα κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Παλαιοχώρι και επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Σάμου.

Για μία ακόμη φορά, δυστυχώς, βρισκόμαστε θεατές μπροστά στο ίδιο έργο. Όπως πέρυσι στους Βουρλιώτες, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια σε πολλές περιοχές του νησιού και όλης της Ελλάδας. Πρόκειται για συμβάντα επαναλαμβανόμενα με ολέθριες συνέπειες και απώλειες περιουσιών, φυσικού πλούτου και, κυρίως, ανθρώπινων ζωών.

Οι λόγοι για τους οποίους ξέσπασε η φωτιά, σαφώς και πρέπει να διερευνηθούν, όμως οι πραγματικές αιτίες της καταστροφής κρύβονται στις πολιτικές των κυβερνήσεων που διαχρονικά δεν επιλέγουν να πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που έχει ανάγκη ο λαός τόσο για την πρόληψη τέτοιων συμβάντων, όσο και για την αντιμετώπισή τους.

Το κακοσυντηρημένο οδικό δίκτυο, η μη επάρκεια σε αντιπυρικές ζώνες, αλλά και κυρίως οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε επαρκή και σύγχρονα μέσα κατάσβεσης είναι στοιχεία υπαρκτά και έχουν τεράστιες ευθύνες όσοι στηρίζουν τις πολιτικές που θεωρούν απλά “κόστος” όσα ο λαός έχει ανάγκη για τη ζωή και την ασφάλειά του.

Βρισκόμαστε στο πλευρό όσων επλήγησαν και καλούμε το λαό του νησιού να διεκδικήσει μαζί μας εδώ και τώρα:

· Καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση στο 100% όσων τις υπέστησαν.

· Επαρκή μέτρα και έργα αντιπυρικής προστασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες που δεδομένα υπάρχουν.

· Αντιπλημμυρικά έργα σε όλες τις πληγείσες περιοχές για να αποφευχθούν επιπλέον καταστροφικές συνέπειες το χειμώνα, καθώς και προγραμματισμός έργων αναδάσωσης.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, των Δήμων, της Περιφέρειας και πλήρη εξοπλισμό με σύγχρονα και αποτελεσματικά μέσα.

14 Ιούλη 2022»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required