31 Ιουλ 2022

Το Νοσοκομείο Σάμου, τα κίνητρα και ο Δήμος - Ο βουλευτής Σάμου για την επιστολή του προς τους 2 Δήμους

Χ. Στεφανάδης - Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, δίνει απάντηση στα όσα ανέφερε ο γιατρός, αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου επί θεμάτων Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, κ. Εμμανουήλ Κιάσσος, στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» στο «Radio Café 102,4», με αφορμή επιστολή του βουλευτή προς του 2 Δήμους της Σάμου ζητώντας την αρωγή τους σε θέματα στέγασης και σίτισης σε γιατρούς που θα έρθουν να αναλάβουν καθήκοντα στο νησί.

«Τα προβλήματα που αφορούν κυρίως την στελέχωση του Γ.Ν. Σάμου είναι υπαρκτά, γνωστά και διαχρονικά και αφορούν όλες τις Μονάδες Υγείας της Περιφέρειας και ιδιαίτερα των ακριτικών νησιωτικών περιοχών.


Η καταγραφή της συμβολής μου στην ενίσχυση του Γ.Ν. Νοσοκομείου Σάμου σε όλους τους τομείς, δεν είναι της παρούσης, αλλά θα παρουσιασθεί προσεχώς με στοιχεία και όχι ευχολόγια, κραυγές ή αφορισμούς.

Σκοπός της παρούσας είναι η διευκρίνηση ενέργειάς μου, που αφορά επιστολή στους δύο Δήμους της Σάμου, προκειμένου, εάν είναι δυνατόν, να συμβάλουν στην παροχή επιπλέον κινήτρων σε γιατρούς ειδικοτήτων για να καλύψουν κενά του Νοσοκομείου.

Την πρακτική αυτή άλλωστε (που επιτρέπει ο Νόμος), έχουν υιοθετήσει και πολλοί άλλοι νησιώτικοι Δήμοι, όπως ο (πτωχότερος) Δήμος Ικαρίας...

Η επιστολή απεστάλη θεσμικά στους κ.κ. Δημάρχους και όχι δημοσιοποιώντας την για ενδεχόμενα δημιουργία εντυπώσεων, στα ΜΜΕ.

Ο γιατρός, διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής Νοσοκομείου Σάμου, αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Εμμανουήλ Κιάσσος

Αντί θεσμικής απάντησης (ή μη απάντησης) ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου κ. Κιάσσος (τον οποίο τιμώ ως γιατρό με διαχρονική προσφορά), από Ραδιοφωνικό σταθμό, μου επιτέθηκε επιχειρηματολογώντας περί του αντιθέτου.

Η πάγια άποψή μου είναι, ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου και της Υγείας δεν πρέπει να είναι πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης σε κανένα επίπεδο, τοπικό ή γενικότερο.

Γιατί ή Υγεία και η ανθρώπινη ζωή, είναι πάνω από πολιτικά πρόσωπα, πολιτικά κόμματα ή κυβερνήσεις...

(Είμαι αναγκασμένος να δημοσιοποιήσω την επίμαχη επιστολή).»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required