4 Ιουλ 2022

Νίκος Τριανταφύλλου - Ζητά να καταδικαστεί με ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου το brandname «Turkaegean»

Ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο», Νίκος Τριανταφύλλου, υπέβαλε πρόταση για θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με την οποία ζητά να καταδικάσει με ψήφισμά του τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της γείτονος και να ζητηθεί από την κυβέρνηση η άμεση ακύρωση του brandname «Τurkaegean».


Η εισήγηση έχει ως εξής:

«Κύριε Περιφερειάρχη,

Την τελευταία εβδομάδα παρακολουθούμε με προβληματισμό τα δημοσιεύματα που ήρθαν στο φως για την κατοχύρωση του brandname «Turkaegean» από την Τουρκία με τις ευλογίες της ΕΕ και την απαθή στάση την ελληνικής κυβέρνησης που για άλλη μια φορά αναλώθηκε στην επίρριψη ευθυνών σε τρίτους όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει. Μπορεί πολλοί να διατείνονται ότι δεν είναι σοβαρό θέμα και ότι αφορά διαφημιστικούς σκοπούς όμως εάν συνδυαστεί με την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα του τελευταίου διαστήματος –θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών, γαλάζια πατρίδα, αναφορές στην επανάληψη της ιστορίας με αφορμή τα εκατό χρόνια από την μικρασιατική καταστροφή και την εξάλειψη του Ελληνισμού- δημιουργείται έντονη ανησυχία για περαιτέρω διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ως περιφερειακός σύμβουλος αλλά κυρίως έως μόνιμος κάτοικος της Σάμου ζητώ το Περιφερειακό συμβούλιο του βόρειου Αιγαίου και σε συνεργασία με την περιφέρεια του Νότιου Αιγαίου να καταδικάσει με ψήφισμα τις απαράδεκτες τοποθετήσεις της Τουρκίας και να πιέσουμε την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε να ακυρωθεί η χρήση του όρου αυτού.

Το ψήφισμα αυτό αφορά καθόλα το πολιτικό κομμάτι και όχι τους απλούς επισκέπτες των νησιών μας, της γείτονος, με τους οποίους έχουμε χτίσει γέφυρες συνεργασίας αλλά και αμοιβαίου σεβασμού.


Βέβαια για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς η αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στα νησιά δεν φαίνεται μόνο από το γεγονός ότι αγνοούσε για μήνες τις κινήσεις της γείτονος αλλά από την σταθερή απαξίωση των νησιωτών με τις ελλιπείς υποδομές, τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, την αυξανόμενη ακρίβεια σε μεγαλύτερο βαθμό από την ηπειρωτική Ελλάδα, τη μη εφαρμογή μέτρων για να σταματήσει την ερήμωση των νησιών, την καθυστέρηση αποκατάστασης κατοικιών που επλήγησαν από το καταστροφικό σεισμό οι οποίες οφείλονται στην υποστελέχωση της ΔΑΕΦΚ αλλά και στην καθυστερημένη προκαταβολή προς τους σεισμοπαθείς.

Με εκτίμηση,

Νίκος Τριανταφύλλου
Περιφερειακός Σύμβουλος»

2 σχόλια:

Σαμιωτης είπε...

Το ότι οι Τούρκοι ψαρεύουν ανενόχλητοι και με Ελληνικό νόμο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, δεν μας πειράζει,μέχρι σημείου αδιαφορίας, αλλά δικαίως μας πείραξε το Turkaegean. Ο Ελληνικός νόμος είναι ο 4619/2019 του Σύριζα, που κατάργησε το άρθρο 401 του ποινικού κώδικα που προέβλεπε πως «Αλλοδαπός που ψαρεύει χωρίς δικαίωμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη του ελληνικού κράτους τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών». Το άρθρο καταργήθηκε λόγω της ιδεοληψίας του Σύριζα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Η γείτονα Τουρκία, διόλου τυχαία, έχει επιλέξει ο στόλος των αλιευτικών της να εξελιχθεί σε στρατηγικό βραχίονα των επεκτατικών σχεδιασμών της εις βάρος της χώρας μας. Τα τουρκικά σκάφη εκτελώντας συντονισμένες διελεύσεις εντός των ελληνικών υδάτων σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως τη Μύκονο, τη Σύρο και τα Κύθηρα επιχειρούν να «γκριζάρουν» ολόκληρες περιοχές αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε αυτές και παράλληλα συμβάλλουν στην εξάντληση των αλιευμάτων και των θαλάσσιων πόρων αφού ψαρεύουν γράφοντας τις οδηγίες της ΕΕ στα παλιά τους τα παπούτσια.Και αν σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για τις γνωστές επί χάρτου πρακτικές της Τουρκίας η μετατροπή των αλιευτικών σε πλατφόρμες κατασκοπείας καταδεικνύει την εθνική διάσταση της παράνομης δράσης τους. Διαθέτοντας προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και drones σαρώνουν οτιδήποτε βρίσκεται στο στρατιωτικό και όχι μόνο πεδίο τουρκικού ενδιαφέροντος φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές. Ο νόμος 4619 φέρει φαρδιές πλατιές τις υπογραφές των : ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ, ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ και ΜΑΡΙΑ-ΕΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Σαμιωτης είπε...

Όποιος αμφιβάλει για το αν οι Τούρκοι ψαρεύουν μέσα στα χωρικά μας ύδατα, ας ρίξει μια ματιά στο marine traffic. Αυτή την στιγμή νότια της Σερίφου υπάρχουν 16 σκάφη τουρκικά που ψαρεύουν.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required