21 Αυγ 2022

Έρχεται το «Σαμοθήριο» - 21, 27 & 28 Αυγούστου, Samos Cinema Festival

Επιστρέφει δυναμικά και το φετινό καλοκαίρι το Samos Cinema Festival. Χωρισμένο σε 2 διαφορετικές χρονικές περιόδους το τριήμερο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Αυγούστου, στον «φυσικό» χώρο του, στο «Πλατανάκι» στην Κέρβελη ενώ οι 2 επόμενες βραδιές (Σαββατοκύριακο, 27 & 28 Αυγούστου), θα διεξαχθούν στο Doryssa Coast Apartments στο Ποτοκάκι.

Ας αφήσουμε τον σκηνοθέτη και πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σαμοθήριο», Κώστα Φραγκούλη, να μας περιγράψει ο ίδιος τα όσα έχουν γίνει από το ξεκίνημα της προσπάθειας που προσθέτει ακόμη ένα λιθαράκι στον πολιτισμό του νησιού μας.


«Πέρυσι άρχισε με μια μικρή παρέα, που φέτος μεγάλωσε και έγινε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Σαμοθήριο»! Συνεχίζουμε να παίζουμε φετινές ταινίες από τα ελληνικά φεστιβάλ του 2022.

Πέρα από το προσωπικό μεράκι βρήκαμε φυσικά βοήθεια και απ’ όλο το νησί της Σάμου και κυρίως τις προσωπικότητές του. Μέσα από συζητήσεις, συναντήσεις και αγάπη για το σινεμά, καταλήξαμε ότι τελικά, και προς δική μου έκπληξη, ο κόσμος αγαπάει πολύ τις προβολές στο νησί και τις κουλτουριάρικες/φεστιβαλικές ταινίες αλλά και τις εμπορικές, σε όσους αρέσουν οι ταμπέλες για τη θέαση. Φέτος όπως και πέρυσι παίζουμε μια ταινία γυρισμένη στη Σάμο. Ευχή μου να γίνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες, μιας και η ποικιλομορφία του νησιού μοιάζει να είναι σαν ενα πλωτό στούντιο Χόλιγουντ, που σε άλλες περιπτώσεις αυτό θα το έβαζε αυτόματα στον παγκόσμιο χάρτη για μέρη κινηματογραφικών γυρισμάτων.


Να μη ξεχνάμε και όλους όσους συμπαραστάθηκαν στη διοργάνωσή μας και τους χορηγούς όπως:

Την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου, την Κινηματογραφική Λέσχη Καρλοβάσου «Ίριδα», τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το γλυκό κρασί του ΕΟΣ Σάμου.

Την τέχνη και τις υπηρεσίες από την Ελένη Λομβάρδου στο «Σαμοθήριο», που σκιάζει φέτος το πανί των προβολών μας, τη Samos Yoga Shala και τη Μάρω Γεωργάτου, την ομάδα Tango Samos, τις υπέροχες μουσικές από τη Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου, τις εκτυπώσεις του Ink House, τη βοήθεια και φιλοξενία του Platanaki Beach Bar και του Kerveli Dive Center, του Beluga Reisen και τα Coast Apartments του Doryssa, και πώς θα μπορούσαν να έλειπαν οι γεύσεις που μας χάρισε ο Σκλαβενίτης, ο Εύριπος α.ε., τα Gia giamas, η ποτοποιία Φραντζέσκος, η τροφοδοσία του Εμμ. Μένεγα και το Press & Snack Γιαννουλόπουλος».

Το πρόγραμμα στις 21, 27 & 28 Αυγούστου 2022





Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required