31 Αυγ 2022

Σάμος - 2 σεισμικές δονήσεις, σε διάστημα λίγων λεπτών, έγιναν αισθητές σε ολόκληρο το νησί

Δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές σε ολόκληρη τη Σάμο, το μεσημέρι της Τετάρτης, 31 Αυγούστου, με διαφορά λίγων λεπτών. Η πρώτη σημειώθηκε στις 12:56 με ένταση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 13,5 χιλιομέτρων και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή, 15 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου ενώ η δεύτερη σημειώθηκε στις 13:10 με ένταση 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12,8 χιλιομέτρων και επίκεντρο, και πάλι τη θαλάσσια περιοχή, 17 χιλιόμετρα νότια, νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου.

Ευθύμιος Λέκκας: «Μας ανησύχησε ο δεύτερος σεισμός λόγω μεγαλύτερης έντασης από τον πρώτο»


Σε δηλώσεις του στον Μάνο Στεφανάκη, στην εκπομπή «Ημερολόγιο Ερτζιανών», στο Radio Café 102,4, ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι «πρόκειται για περιοχή που δεν έχει σχέση με τον μεγάλο σεισμό των 7 Ρίχτερ, της 30ής Οκτωβρίου 2020, αλλά δημιούργησε προβληματισμό ότι η δεύτερη σεισμική δόνηση ήταν μεγαλύτερη της πρώτης».

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή σημειώνονται συνεχώς μικρότερης έντασης μετασεισμοί, αποδεικνύοντας την εκτόνωση του φαινομένου.

Στο Άνω Βαθύ, περιοχή που επλήγη ιδιαίτερα στον σεισμό της 30ής Οκτωβρίου 2020, σημειώθηκαν ορισμένες μικρής έκτασης ζημιές σε κτίρια και έκλεισε προληπτικά ένας δρόμος της περιοχής, όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Σταμάτης Σεϊρλής. Συνολικά δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερες ζημιές στις περιοχές των Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required