1 Αυγ 2022

Η Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου της ΝΔ για τη διήμερη επίσκεψη της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

Με ανακοίνωσή της η Δ.Ε.Ε.Π. Σάμου (Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Σάμου) της ΝΔ, αναφέρεται στο διήμερο επαφών που πραγματοποίησε η ευρωβουλευτής Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στη Σάμο, στις 27 και 28 Ιουλίου, στο πλαίσιο της περιοδείας της «This is Greece», στα νησιά του Αιγαίου.

«Την Σάμο επισκέφτηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου και Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022 η Ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επισκεπτόμενη το νησί ως σταθμό της περιοδείας της “This is Greece”, στα νησιά του Αιγαίου.

Η κα Ασημακοπούλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Κυριαζή, τα μέλη του επιμελητήριου Σάμου, τον Βουλευτή του Νομού Καθηγητή κ. Χριστόδουλο Στεφανάδη και του Πολιτευτή της ΝΔ του Νομού κ. Νικόλαο Στεφανή όπου έγινε ενημέρωση για τη νέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «Access2Markets», όπως και τις δυνατότητες ανάπτυξης του εξαγωγικού τους προφίλ και η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους στις διεθνείς αγορές.

Η ίδια σε δηλώσεις της τόνισε ότι ο σκοπός της επίσκεψης της είναι διτός, καθώς θα μεταφέρει στις Βρυξέλλες ζητήματα των επιχειρήσεων αλλά αντίστροφα θα ενημερώσει και τις επιχειρήσεις για χρηματοδοτικά προγράμματα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα και τις επισκέψεις της σε παραμεθόριες περιοχές υπογραμμίζοντας ότι οι ευρωβουλευτές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για την ανάδειξη των εθνικών μας συμφερόντων.



Η κα Ασημακοπούλου επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ Ευσέβιο όπου είχαν μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Ο ίδιος ο Σεβασμιότατος την ξενάγησε στο Εκκλησιαστικό- Βυζαντινό Μουσείο της Ι.Μ. Σάμου. Επίσης πραγματοποίησε επίσκεψη στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Σάμου όπου ξεναγήθηκε στο Μουσείο Οίνου και άκουσε με προσοχή τις προωθητικές ενέργειες και το πρόγραμμα του ΕΟΣΣ καθώς και τις εγκαταστάσεις θερμοκηπίων της Ορχιδέας Σάμου των αδερφών Γαρουφαλή. Τέλος επισκέφτηκε την ΚΕΔ της Σάμου όπου την υποδέχθηκε και την ξενάγησε στους χώρους ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνος Λογοθέτης.


Εποικοδομητικές συναντήσεις στα πλαίσια των επικείμενων εκλογών πραγματοποιήθηκαν με τα μέλη της ΔΕΕΠ Νέας Δημοκρατίας Σάμου, των ΔΗΜ.ΤΟ Ανατολικής & Δυτικής Σάμου.

Η Σάμος έχει πλέον μια «φίλη» στην Ευρώπη!», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ κ. Ευάγγελος Καπλαντζής.


1 σχόλιο:

Σαμιωτης είπε...

κ. Καπλαντζή, όταν η Σάμος έχει τέτοιους φίλους στην Ευρώπη, που καταπίνουν αμάσητο το TURKAEGEAN, τι να τους κάνει τους εχθρούς. Για το ότι οι Τούρκοι ψαρεύουν ανενόχλητοι και με ελληνικό νόμο στα ελληνικά χωρικά ύδατα, άκουσες τίποτα από την φίλη της Σάμου;;;. Ο Ελληνικός νόμος είναι ο 4619/2019 του Σύριζα, που κατάργησε το άρθρο 401 του ποινικού κώδικα που προέβλεπε πως «Αλλοδαπός που ψαρεύει χωρίς δικαίωμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη του ελληνικού κράτους τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών». Το άρθρο καταργήθηκε λόγω της ιδεοληψίας του Σύριζα, ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Ο ποινικός κώδικας αναθεωρήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά η συγκεκριμένη διάταξη παραμένει Συριζαϊκή.Η γείτονα Τουρκία, διόλου τυχαία, έχει επιλέξει ο στόλος των αλιευτικών της να εξελιχθεί σε στρατηγικό βραχίονα των επεκτατικών σχεδιασμών της εις βάρος της χώρας μας. Τα τουρκικά σκάφη εκτελώντας συντονισμένες διελεύσεις εντός των ελληνικών υδάτων σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως τη Μύκονο, τη Σύρο και τα Κύθηρα επιχειρούν να «γκριζάρουν» ολόκληρες περιοχές αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε αυτές και παράλληλα συμβάλλουν στην εξάντληση των αλιευμάτων και των θαλάσσιων πόρων αφού ψαρεύουν γράφοντας τις οδηγίες της ΕΕ στα παλιά τους τα παπούτσια.Και αν σε αυτή την περίπτωση πρόκειται για τις γνωστές επί χάρτου πρακτικές της Τουρκίας η μετατροπή των αλιευτικών σε πλατφόρμες κατασκοπείας καταδεικνύει την εθνική διάσταση της παράνομης δράσης τους. Διαθέτοντας προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και drones σαρώνουν οτιδήποτε βρίσκεται στο στρατιωτικό και όχι μόνο πεδίο τουρκικού ενδιαφέροντος φτάνοντας κυριολεκτικά μια ανάσα από τις ελληνικές ακτές.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required