4 Αυγ 2022

Μεγάλη αύξηση νέων φοιτητών στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Καρλοβάσου

Α. Συρίγος - Χ. Στεφανάδης
Μεγάλη αύξηση νέων φοιτητών σημειώθηκε στα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας ένα πρώτο θετικό μήνυμα για την εξέλιξη και την ανοδική πορεία του εθνικής σημασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

Μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, δήλωσε: «Παρά τους φόβους της τοπικής κοινωνίας μας ότι θα υπάρξει πρόβλημα προσέλευσης φοιτητών στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που λειτουργούν στο Καρλόβασι, μετά την ταχύτατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων εισαγωγής στα Πανεπιστήμια της χώρας μας, αποδείχθηκε το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου που έχουν έδρα το Καρλόβασι της Σάμου σημείωσαν πολύ σημαντική αύξηση εισακτέων σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό εισακτέων κατά το έτος 2021. Συγκεκριμένα, στο Τμήμα «Μαθηματικών» εισάγεται εξαπλάσιος αριθμός σε σχέση με τον αριθμό που είχε εισαχθεί το 2021 ενώ στα Τμήματα «Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων» κι «Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών», ο αριθμός εισακτέων καλύφθηκε πλήρως. Υπενθυμίζουμε ότι ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, αρμόδιος για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, είχε έρθει ο ίδιος στη Σάμο, μετά και από πρόσκληση μας, με σκοπό να αξιολογήσει την κατάσταση και να δρομολογήσει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση άμεσες λύσεις.


Όπως μας ανακοίνωσε τότε, η στρατηγική του Υπουργείου, της υπουργού κυρίας Νίκης Κεραμέως και της Κυβέρνησης, ήταν η μείωση των θέσεων στα Πανεπιστήμια της ηπειρωτικής χώρας με σκοπό την ενίσχυση των περιφερειακών και κυρίως των τμημάτων που λειτουργούν στη Σάμο. 

Η υπόσχεση αυτή υλοποιήθηκε και ήδη από τη φετινή χρονιά τα αποτελέσματα της ήταν ιδιαίτερα θετικά. Είναι δεδομένο ότι τις επόμενες χρονιές το μέτρο αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη απόδοση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required