15 Σεπ 2022

«Συνδυάζω - Μετακινούμαι» - 16-22 Σεπτεμβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Ε.Ε.Κ), από το 2002, έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός, σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Το θέμα που επιλέχθηκε για το 2022 είναι «Καλύτερες συνδέσεις». Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσει όλους τους προηγούμενους και μελλοντικούς συμμετέχοντες ώστε να λάβουν μέρος στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, που μετρά φέτος το εικοστό έτος της.

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων


Το φετινό σύνθημα είναι «Συνδυάζω - Μετακινούμαι». Οι πολίτες παροτρύνονται να παραμείνουν σωματικά και ψυχικά υγιείς ενώ ανακαλύπτουν την ομορφιά της πόλης, της περιοχής ή της χώρας τους. Με την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης αποδεικνύουν το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον και την υγεία όλων.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, καλεί τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους φορείς, τους συλλόγους και τους δημότες προκειμένου, να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, γεγονός που θα καταδείξει την ανάγκη και τα επόμενα βήματα δημιουργίας ενός δήμου πιο φιλικού και πιο προσβάσιμου για όλους, ενός δήμου με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required