15 Σεπ 2022

«Πυθαγόρειος Διατροφή» - Μια έκδοση που συνδέει την αρχαιότητα με το σήμερα και το αύριο της Σάμου

Πόσο επηρέασε η «Πυθαγόρειος διατροφή» τις σύγχρονες τάσεις vegan, vegetarian και υγιεινιστών; Πως οι διατροφικοί κανόνες που πρώτος θέσπισε ο Πυθαγόρας, συμβάλλουν στην πρόληψη ασθενειών καθώς και την υγεία και ευρωστία του σύγχρονου ανθρώπου;

Πώς και με ποιους τρόπους μπορεί ο τόπος μας σήμερα να αξιοποιήσει την «Πυθαγόρειο διατροφή» ώστε να αναδείξει τον πρωτογενή της τομέα και τα τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής και να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο οινογαστρονομικό χάρτη ως vegan friendly προορισμός;

Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά η ολοκαίνουρια και πρωτοποριακή έκδοση «ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση» που υπογράφει η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Μαργαρίτα Ικαρίου. 

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Πρόκειται για έναν πολυτελή συλλεκτικό τόμο, με κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα, στον οποίο η δημοσιογράφος food & wine Μαργαρίτα Ικαρίου επιχειρεί ένα γεφύρωμα της φιλοσοφικής και πολιτιστικής αξίας της «Πυθαγορείου διατροφής» με την ανάδειξη των αγροτοδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας και τη νέα, παγκόσμια τάση για υγιεινή διατροφή.

Από αριστερά: Π. Βαραγιάννης, Β. Μπιλιμπάς, Μ. Ικαρίου και Σ. Μαργιωρής

Στην καινοτόμα αυτή έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε από την «Terra Samia» περιέχονται 24 πρωτότυπες σύγχρονες vegan συνταγές του ex. chef Ευάγγελου Μπιλιμπά βασισμένες στις αρχές της «Πυθαγορείου διατροφής» και με έμφαση στην ποιοτική τοπική αγροτική παραγωγή.

Αχλάδια
Λαχανοντολμάδες
Περιλαμβάνονται ακόμη διατροφολογικές αναλύσεις του M.Med.Sc. κλινικού διαιτολόγου-διατροφολόγου Παναγιώτη Βαραγιάννη σε κάθε συνταγή, αλλά και τα «μυστικά» της υγιεινής διατροφής και πως αυτά συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής υγείας και της μακροβιότητας του ανθρώπου. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις και το art design έγιναν από τον καλλιτεχνικό φωτογράφο Μάνο Σπανό.Το εισαγωγικό σημείωμα που περιγράφει την φιλοσοφική θεώρηση του μεγάλου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα για την αξία της διατροφής και τους όρους που τη διέπουν, υπογράφει ο δημοσιογράφος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ «Ηραία-Πυθαγόρεια» Σωτήρης Μαργιωρής.

Στόχος αυτής της έκδοσης είναι να προβάλλει τη Σάμο ως έναν τόπο που εφαρμόζει την αρχαία φιλοσοφία της διατροφής στην γαστρονομική της ταυτότητα, αξιοποιώντας στο έπακρο τον πρωτογενή τομέα, τα εκλεκτά σαμιακά προϊόντα μα και τους ανθρώπους που εμπνέονται από την «Πυθαγόρειο διατροφή» και τη βάζουν στο τραπέζι και τη ζωή μας, καθώς και στη ζωή των επισκεπτών.

Κίτρινη κολοκύθα

Μπουρέκια
Η έκδοση αυτή αλλά και οι προοπτικές που ανοίγει, μπορούν να προσδώσουν βαρύνουσα αξία στη γενέτειρα του Πυθαγόρα,τοποθετώντας την στον παγκόσμιο χάρτη ως το μοναδικό νησί παγκοσμίως που εφάρμοζε κανόνες υγιεινής διατροφής από τον 6ο αιώνα π.Χ, έτσι ώστε η Σάμος να ταυτοποιηθεί διεθνώς ως vegan friendly προορισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required