17 Σεπ 2022

Ζητήματα Υγείας - Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ανατολικής Σάμου συνεδρίασε την Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου, έχοντας ως αποκλειστικό θέμα τα ζητήματα Υγείας που έχουν δημιουργηθεί στη Σάμο. Ο πρόεδρος του οργάνου, κ. Γιώργος Κολλάρος, έδωσε στη δημοσιότητα τη σχετική απόφαση.

«Ομόφωνα το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του Δημάρχου να ζητηθεί άμεσα η προκήρυξη θέσεων με ταχείες και επείγουσες διαδικασίες για τη στελέχωση και ενίσχυση ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού κάθε ειδικότητας στο Νοσοκομείο της Σάμου να δοθούν επιπλέον οικονομικά και ελκυστικά κίνητρα για το προσωπικό που θα επανδρώσει το Νοσοκομείο και τι λοιπές δομές υγείας, να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση για την ανακαίνιση τμημάτων του νοσοκομείου και τη συντήρηση του δεδομένου ότι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καθώς και χρηματοδότηση για την ανανέωση του εξοπλισμού του.

Να στελεχωθεί πλήρως το ΚΕΦΙΑΠ, το Κ.Ψ.Υ. και τα Κέντρα Υγείας του νησιού. Επιπλέον να δοθεί λύση στη στέγαση του ΕΚΑΒ και να εκπονηθεί οργανόγραμμα για το Κέντρο Υγείας Σάμου (εκκρεμεί το θέμα από το έτος 2019). 

Τέλος, επειδή το Νοσοκομείο έχει μεγάλα προβλήματα λειτουργικότητας, αποφασίστηκε να ζητηθεί από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου χρηματοδότηση δεδομένου ότι εξαιτίας του μεταναστευτικού-προσφυγικού οι δομές του Νοσοκομείου Σάμου επιβαρύνθηκαν πολλαπλώς.»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Σαυμβουλίου παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν, ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Σάμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου (ως εκπρόσωπος της  διοικήτριας η οποία απουσίαζε με άδεάια), το Εργατικό Κέντρο Σάμου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανόλης Κάρλας και Νίκος Τριανταφύλου και ο πρώην αναπληρωτής γενικος γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτης Βαρδαρός. Δεν παραβρέθηκαν, αν και εκλήθησαν να παραστούν, ο βουλευτής Σάμου και ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

«Το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε να εγχειρίσει την απόφαση του στον πρωθυπουργό της χώρας, να την κοινοποιήσει στον αρμόδιο υπουργό Υγείας και επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου, τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου και τον αντιδήμαρχο Υγείας του Δήμου μας, να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό μας προκειμένου να θέσει υπόψη του όλα τα θέματα που σήμερα ταλανίζουν τις δομές υγείας του νησιού και να διεκδικήσει σθεναρά τα αυτονόητα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.
ΚΟΛΛΑΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required