19 Σεπ 2022

Επίσκεψη Ευρωπαίων Οινοχόων στον ΕΟΣ Σάμου

Ήρθαν για λίγο, μαγεύτηκαν πολύ. Διακεκριμένοι οινοχόοι από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι εργάζονται σε εστιατόρια που διαθέτουν αστέρια Michelin και ανήκουν στη γαστρονομική ελίτ της εστίασης, ήρθαν στη Σάμο για να γνωρίσουν το σαμιακό αμπελώνα και τα μοναδικά, πολυβραβευμένα κρασιά του Συνεταιρισμού. 

Πρόκειται για sommelier που έχουν διακριθεί σε διεθνείς ή πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, οι οποίοι έδειξαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό του σαμιακού αμπελώνα, το μεράκι και τον κόπο των αμπελοκαλλιεργητών και το γεωφυσικό ανάγλυφο της Σάμου, με τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς ως πάνω στο βουνό. 

Με εμφανή τη βαθιά γνώση τους για το κρασί, συμμετείχαν με προσοχή και προσήλωση στις γευσιγνωστικές δοκιμές των ξηρών, ημίξηρων και γλυκών κρασιών του Συνεταιρισμού, ενώ, διθυραμβικά σχόλια έκαναν για τη σειρά των «Φυσικών Οίνων» και τα «Αρχέγονα Εδάφη». 

Στο τέλος της επίσκεψής τους, η άκρως θετική αξιολόγηση για τη Σάμο και τα κρασιά της, δεν κρυβόταν! Το ίδιο και η πρόθεσή τους να «ανοίξουν» νέες πόρτες για το σαμιώτικο κρασί. Η επίσκεψή τους που υποστηρίχθηκε ενεργά από το Συνεταιρισμό της Σάμου, οργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο από το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου και την Enterprise Greece.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required