27 Σεπ 2022

Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ - «Κάλπικη αντιπαράθεση ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα υγείας...»

Δελτίο Τύπου, για την αντιπαράθεση στα ζητήματα υγείας που απασχολούν τη Σάμο, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ αναφέροντας τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κυρίως μέσω του βουλευτή του νομού, αντιπαρατίθενται για την κατάσταση της υγείας στο νησί και πιο ειδικά του νοσοκομείου.

Η αντιπαράθεση είναι υποκριτική και κάλπικη. Γιατί και οι δυο κρύβουν το κύριο: ποιες είναι οι ανάγκες του λαού του νησιού στην υγεία και αν με τις πολιτικές τους αυτές καλύπτονται σήμερα ή αν έστω καλύπτονταν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Και οι δυο αραδιάζουν στοιχεία αλλά κρύβουν:

· Ότι το νοσοκομείο εδώ και χρόνια έχει τεράστια κενά, άλλοτε μεγαλύτερα και άλλοτε μικρότερα. Και μάλιστα αναφερόμαστε σε κενά με βάση το ξεπερασμένο οργανόγραμμα που υπάρχει. Κανείς τους δεν παίρνει θέση υπέρ της άποψης ότι πρέπει στο νοσοκομείο να υπάρχουν όλες οι ειδικότητες σε επάρκεια, για να μην εξοντώνεται και από την εντατικοποίηση το προσωπικό, σε βάρος της υγείας του λαού.

· Ότι δεν υπάρχει στην ουσία για μεγάλο κομμάτι του νησιού ΠΦΥ. Και αυτό συνδέεται με την υποχρηματοδότηση στην υγεία, που κρατά εδώ και πολλά χρόνια.

· Ότι οι Σαμιώτες εδώ και χρόνια πάνε συχνά με πανάκριβα εισιτήρια στην Αθήνα για μια σειρά ιατρικές πράξεις, ακόμα και απλές.

Ανεξάρτητα από τους καυγάδες και τους τόνους η ταύτισή τους σε κρίσιμα ζητήματα δεν κρύβεται. Συγκεκριμένα:

· Συμφωνούν ότι η υγεία είναι εμπόρευμα, διαφωνούν με την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ ότι η υγεία πρέπει να είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

· Και οι δυο δέχονται τη συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πολιτική που αντικειμενικά υποβαθμίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, για να έχουν περιθώριο δράσης και κέρδους οι καπιταλιστές επιχειρηματίες της υγείας. Το πόσο συμβάλλει ο ιδιωτικός τομέας το είδαμε και στην πανδημία: χρηματοδοτήθηκε αδρά, «κονόμησε» από τα τεστ και δεν στήριξε το τιτάνιο έργο των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων.

· Και οι δυο συμφωνούν με την ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των νοσοκομείων: θυμίζουμε ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινίασε το πρώτο νοσοκομείο ΑΕ στη Σαντορίνη, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ λέει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ότι ο δήμος μπορεί να στηρίξει και αυτός οικονομικά το νοσοκομείο, δηλαδή απαλλαγή του κεντρικού κράτους από τις ευθύνες του.

Και επειδή η πανδημία είναι ακόμα εδώ, για να δούμε πόσο … αγεφύρωτες είναι οι διαφορές τους θυμίζουμε δυο απλά στιγμιότυπα:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ είχε αναγορεύσει ως μόνο όπλο την ατομική ευθύνη και άφηνε τα νοσοκομεία αθωράκιστα, σήμαινε σιωπητήριο λέγοντας «θα λογαριαστούμε μετά» δίνοντας πίστωση χρόνου σε μια βάρβαρη κυβερνητική πολιτική.

2. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε κοινό υπουργό υγείας!!!!!!!

Η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ καλεί το λαό του νησιού να δώσει μάχη μαζί με τους υγειονομικούς, συσπειρωμένος στα σωματεία του και στους άλλους μαζικούς φορείς για το δικαίωμά του στην υγεία, έχοντας ως αποκλειστικό κριτήριο, όχι τις αντοχές της οικονομίας (δηλαδή των κερδών του κεφαλαίου), αλλά τις πραγματικές του ανάγκες.

Άλλωστε ο λαός μας παράγει τον πλούτο της χώρας και δικαιούται να τον απολαμβάνει.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η πολιτική των μπαλωμάτων.

· Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που σήμερα είναι ανύπαρκτη.

ΥΓ. σε σχέση με τις ευθύνες των δήμων να πούμε το εξής: η υγεία του λαού δεν είναι μόνο το να έχει γιατρό για όταν αρρωστήσει, είναι και η πρόληψη. Πχ για την υγεία των παιδιών μας οι δημοτικές αρχές έχουν συμβιβαστεί με τις λίγες καθαρίστριες που δε φτάνουν για τα σχολεία. Επομένως, πέρα από ότι προέρχονται από κόμματα που έχουν αντιδραστικές πολιτικές για την υγεία, έχουν και επί του πρακτέου λερωμένη τη φωλιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required