20 Σεπ 2022

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου

Η δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ», με ανακοίνωσή της, αναφέρεται στο Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου σχετικά με τη λειτουργία του στο μέλλον. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση.

«Εδώ και ενάμισι χρόνο ζητάμε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη να γίνει συνάντηση εκπροσώπων της περιφέρειας, του Δήμου Ανατολικής Σάμου και πολιτιστικών φορέων για τη δημιουργία Φορέα Διοίκησης και Λειτουργίας του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου (με ένα βιώσιμο σχέδιο χρηματοοικονομικών πόρων-εσόδων και εξόδων του), ώστε το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να λειτουργήσει σύμφωνα με τους σκοπούς και στόχους παραχώρησης, χρηματοδότησης, ανακατασκευής και ανακαίνισης του κτιρίου. 


Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε ότι το Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία και την Πρόληψη των Ασθενειών του Γήρατος (στο οποίο πρωταγωνιστεί ο βουλευτής Σάμου κ. Χρ. Στεφανάδης) θα πραγματοποιήσει Ιατρικό Συνέδριο από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου στο Επικούρειο με θέμα «Γυναίκα-Υγεία-Μακροζωία» και εκτός των συμμετεχόντων ειδικών γιατρών θα προσκαλέσει και γυναίκες πολιτικούς: την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη, την Υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και την Βουλευτή Α' Πειραιώς της Ν.Δ Νόνη Δούνια.

(http://www.samiakonvima.gr/2022/09/3_19.html#more)

Παράλληλα διαβάζουμε στα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να υπάρχει ως θέμα «Έγκριση διάθεσης εξειδικευμένης πίστωσης για την κάλυψη των μετακινήσεων και της διαμονής σαράντα-εφτά (47) συμμετεχόντων στο Πανελλήνιο Συνέδριο «Γυναίκα Υγεία Μακροζωία», που θα πραγματοποιηθεί στον συνεδριακό χώρο του Επικούρειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάμου στις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022, ύψους 29.845,00€ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

(http://www.samiakonvima.gr/2022/09/22-8.html#more)

Τι καταλαβαίνουμε από τα παραπάνω:

Α) Είναι πολύ σημαντικό που διοργανώνεται στη Σάμο ένα Ιατρικό Συνέδριο.

Β) Δεν θέλουμε να αδικήσουμε τον βουλευτή Σάμου κ. Στεφανάδη, αλλά δυστυχώς, με δημόσιο χρήμα (της Περιφέρειας) αξιοποιεί ένα Ιατρικό Συνέδριο σε ακραιφνή προεκλογική σκοπιμότητα, όπως αποφαίνεται από τις προσκεκλημένες γυναίκες (κυβερνητικά στελέχη της ΝΔ).

Γ) Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν έχει καμία διάθεση συζήτησης για την από κοινού, με το Δήμο και τους πολιτιστικούς συλλόγους, συλλειτουργία του Επικούρειου (όπως προαναφέραμε με την δημιουργία ενός από κοινού πολιτιστικού φορέα), αλλά επιμένει στην παραχώρησή του στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τη Μακροζωία.

Δ) Καταρρίπτεται το επιχείρημα, ότι η Περιφέρεια δεν έχει χρήματα για την διαχείριση των λειτουργικών εξόδων του Επικούρειου, γι’ αυτό το παραχωρεί στο Ινστιτούτο για τη Μακροζωία, που θα αναλάμβανε τα λειτουργικά και λοιπά έξοδα.

Ε) Κανείς δεν υποστηρίζει ότι στους χώρους του Επικούρειου δεν θα έχει δραστηριότητες το Ινστιτούτο για τη Μακροζωία, όπως και κάθε άλλος φορέας με εκδηλώσεις και δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και τις επιστήμες.

Είναι υπόθεση της τοπικής κοινωνίας πολιτών και των εκπροσώπων της, όχι μόνο να βγάλει τα συμπεράσματά της, αλλά και να διεκδικήσει επιτέλους το στολίδι που ανακαινίσθηκε στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου να γίνει ο πολιτιστικός και πνευματικός πνεύμονας της Σάμου.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required