20 Σεπ 2022

Ο βουλευτής Σάμου δίνει απαντήσεις για σχόλια περί Επικούρειου, Ιατρικού Συνεδρίου και Νοσοκομείου Σάμου

Φωτό: «Σαμιακόν Βήμα»
Απαντήσεις σε σχόλια για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο Σάμου, στο οποίο θα διεξαχθεί Ιατρικό Συνέδριο (30/9, 1/10 και 2/10), από τη δημοτική παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ», καθώς και από τον βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, για το Νοσοκομείο Σάμου, έδωσε ο βουλευτής Σάμου, καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "Η ΣΑΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ"


1. Το Επικούρειο Πολιτιστικό κέντρο είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και με απόφασή της θα δοθεί στέγη και στο Ινστιτούτο.

2. Σχετικά με το Συνέδριο:

Είναι Πανελλήνιο Συνέδριο (το δεύτερο που οργανώνω στη Σάμο). Θα συμμετάσχουν 47 κορυφαίοι επιστήμονες της χώρας (Καθηγητές Πανεπιστημίου, Πρυτάνεις, Ακαδημαϊκοί κ.λπ.). Επιπλέον προσκλήθηκαν και ορισμένα πολιτικά πρόσωπα ως ομιλητές, όχι για πολιτικές ομιλίες, αλλά επιστημονικές και κοινωνικές που έχουν άμεση σχέση με το θέμα του Συνεδρίου.

Σχετικά με την παρατήρησή σας (και την μομφή) ότι οι πολιτικοί αυτοί προέρχονται από την ΝΔ:

Εδώ οι Συντάκτες του Δελτίου τύπου βιάστηκαν...

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι έχω οργανώσει εκατοντάδες επιστημονικά συνέδρια, και πότε δεν έμπλεξα την πολιτική με την Επιστήμη.

Για την οργάνωση του συγκεκριμένου Συνεδρίου, όσον αφορά την πρόσκληση μικρού αριθμού πολιτικών προσώπων, η πρώτη πρόσκληση έγινε στον αγαπητό Καθηγητή και πρώην Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Σεβαστάκη, ο οποίος δεν αποδέχθηκε (για προσωπικούς λόγους).

Την ίδια άρνηση είχα και από τον φίλο και συνάδελφο κ. Μ. Κάρλα. Ανάλογες αρνητικές απαντήσεις (για προσωπικούς λόγους), είχα από την κ. Λ. Κανέλλη (ΚΚΕ) και την κ. Ν. Γιαννακοπούλου (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ).

Επομένως αντιλαμβάνεστε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν στην επιλογή πολιτικές προτιμήσεις...

3. Σχετικά με την οικονομική συμβολή της Περιφέρειας: Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια ενισχύει οικονομικά πολλές ανάλογες εκδηλώσεις και ευχαριστώ που ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα μας.( Για την πληροφόρηση σας, το συνολικό κόστος του Συνεδρίου είναι περίπου τριπλάσιο από το ποσό που ευγενώς διέθεσε η Περιφέρεια).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΜΟΥ

Σχετικά τώρα με το Νοσοκομείο Σάμου και την ανακοίνωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συναδέλφου ιατρού κ. Α. Μιχαηλίδη, ο οποίος, αφού προφανώς έλυσε τα προβλήματα της Χίου, πολύ καθυστερημένα και με τουλάχιστον άκομψο τρόπο, χαρακτηρίζει την κατάσταση του Νοσοκομείου μας τρισάθλια!...

Μια μόνο απάντηση: "Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί"...

Ας μην υποτιμά το επίπεδο της πρόσφατης μνήμης των συμπολιτών μας.

Έχουν πολύ τραυματική εμπειρία από το επίπεδο λειτουργίας του Νοσοκομείου προ του 2019....​


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required