30 Σεπ 2022

Δραστηριότητες του Κέντρου Φυσικής & Ιατρικής Αποκατάστασης Νοσοκομείου Σάμου

Το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης –ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.- (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ) αποτελεί οργανική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στα άτομα με αναπηρίες. Οι υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν εξίσου παιδιά και ενήλικες.

Υπηρεσίες

1) Έγκαιρη αξιολόγηση, έλεγχος ανάπτυξης παιδιών.

2) Κοινωνική στήριξη των εξυπηρετημένων και των οικογενειών τους.

3) Ενημέρωση των ατόμων με αναπηρίες για τα δικαιώματα τους (παροχές, επιδόματα κ.λπ.).

4) Φυσιοθεραπεία.

5) Λογοθεραπεία.

6) Χορήγηση αναπτυξιακής δοκιμασίας επικοινωνίας «παῑς» σε παιδιά 18 μηνών έως 4 ετών (αναπτυξιακή δοκιμασία ανίχνευσης διαταραχών επικοινωνίας αυτιστικού φάσματος).


Διεύθυνση και τηλέφωνο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.
Διεύθυνση: Κουμαριώνας Σάμου
Τηλέφωνο: 22733.50501

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 5-8 ΕΤΩΝ 
«Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ»


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ομάδας παιδιών ηλικίας 5-8 ετών.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται μια ημέρα την εβδομάδα, σε χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και θα διαρκούν 50 λεπτά (προτεινόμενη ώρα 14:00).

Συνολικές συναντήσεις: 2

Ταυτότητα: Πρόκειται για Πρόταση εκπαιδευτικού προγράμματος για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Παιδαγωγικός στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενημέρωση και η ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τον εαυτό τους από τη σεξουαλική θυματοποίηση και βία, μαθαίνοντας και αναπαράγοντας στη συμπεριφορά τους απλούς κανόνες αυτοπροστασίας.

Αυτό επιτυγχάνεται διδάσκοντας τον «Κανόνα των Εσωρούχων». Ο «Κανόνας των Εσωρούχων» περιλαμβάνει και διατυπώνει με απλότητα και σαφήνεια όλα τα σημαντικά μηνύματα που χρειάζεται να γνωρίζουν τα παιδιά για να είναι ασφαλή. Μαθαίνει στα παιδιά: α) ποια είναι εκείνα τα σημεία του σώματός τους στα οποία δεν επιτρέπεται να τα αγγίζουν, β) πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς και γ) πού να στραφούν για βοήθεια ώστε να είναι ασφαλή.

Κανένα παιδί δεν είναι αρκετά μικρό για να μην ξέρει τον «Κανόνα των Εσωρούχων», αφού η σεξουαλική κακοποίηση δεν γνωρίζει ηλικία.

Σε περίπτωση επιθυμίας για συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 22733.50501 και 22733. 50514 έως τις 7/10/2022.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5 – 8 ΕΤΩΝ


Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) Γενικού Νοσοκομείου Σάμου θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα ομάδας παιδιών. Οι συναντήσεις της ομάδας θα πραγματοποιούνται μια ημέρα την εβδομάδα, σε χώρο του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. και θα διαρκούν 50 λεπτά (προτεινόμενη ώρα 14:00).

Ταυτότητα: Πρόκειται για πρόγραμμα μικρής διάρκειας για την πρόληψη και τη διαχείριση συμπεριφορών βίας κατάλληλο για παιδιά 5 – 8 ετών.

Συνολικός αριθμός συναντήσεων: 2

Στόχος: Να ενισχυθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των μελών της ομάδας, να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά να κατανοήσουν τις μορφές της βίας, να κατανοήσουν τις δύο αντίθετες έννοιες: τη διχόνοια και τη συνεργασία.

Θα δοθεί επίσης ιδιαίτερη σημασία στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μέθοδοι: Τα παιδιά διδάσκονται δεξιότητες μέσω των τεχνικών της αφήγησης ιστοριών, κουκλοθέατρου, συζήτησης, παιχνιδιών.

Σε περίπτωση επιθυμίας για συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα : 22733.50501 και 22733. 50514 έως τις 7/10/2022.

Η Διοικήτρια Γ.Ν. Σάμου
Αφροδίτη Αγγέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required