20 Σεπ 2022

Εγκαινιάστηκε η έκθεση εικαστικών των Τάκη Βαρελά – Ιρφάν Ερτέλ

Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της Σάμου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης εικαστικών “...της γης οι κολασμένοι” του έλληνα ζωγράφου και συγγραφέα Τάκη Βαρελά και του τούρκου ζωγράφου Ιρφάν Ερτέλ, καθώς και η παρουσίαση του βιβλίου του Τάκη Βαρελά “FARINDOLA: το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ”.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ανατολικής Σάμου και αποτελεί μια πρωτοβουλία των εκδόσεων ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ και της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης (μέλους της ΕΕΔΥΕ).



Στα εγκαίνια της έκθεσης χαιρετισμό απηύθηνε η Αργυρώ Στεφανάκη, γιατρός, Πρόεδρος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.




Για το βιβλίο “FARINDOLA: το γράμμα που δεν έφτασε ποτέ” μίλησαν η Έρη Ρίτσου, συγγραφέας, μέλος της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης και του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, ο ζωγράφος και συγγραφέας Τάκης Βαρελάς και ο ζωγράφος Ιρφάν Ερτέλ. Τη βιβλιοπαρουσίαση συντόνισε ο Κώστας Τζίχας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Στα εγκαίνια της έκθεσης και στην παρουσίαση του βιβλίου, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης Σμύρνης, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Μπουρχάν Ακσακάλ.




Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα εμπνευσμένα από το θάνατο των 256 ανθρακωρύχων τον Αυγουστο του 1956 στο Βέλγιο και τον θάνατο των 300 ανθρακωρύχων στα ανθρακωρυχεία Σούμα, το 2000 στην Τουρκία. Κοινή αναφορά τους η αλληλεγγύη στον αγώνα της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα του αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, στους πολέμους, στην προσφυγιά.



Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις που τη συνοδεύουν, από το ακριτικό νησί της Σάμου, στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι οι λαοί δεν έχουν χάσουν τίποτε, δυναμώνοντας την φιλία και την αλληλεγγύη τους. Ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ - ΕΕ στο Αιγαίο. Να δυναμώσει, ο αγώνας για την ειρηνική συμβίωση των λαών της Τουρκίας και της Ελλάδας, που δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα μεταξύ τους. Για να απεμπλακούν οι χώρες μας από τα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required