1 Οκτ 2022

12.448.430 € για την παράκαμψη δρόμου Πυθαγορείου - Χώρας

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπέγραψε την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σάμο, την σύμβαση κατασκευής του οδικού άξονα «ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΥ - ΧΩΡΑΣ Ν. ΣΑΜΟΥ».

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 12.448.430,02 ευρώ μετά την έκπτωση και πλέον ΦΠΑ. Ανάδοχος εταιρία είναι η ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.
 
Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Βόρειο Αιγαίου και το μεγαλύτερο στην Σάμο, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού στην Ανατολική Σάμο και θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνολικά της νήσου.

Στο κέντρο ο περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έχοντας δεξιά τον διευθύνοντα σύμβολο της ΑΚΤΩΡ Α.Ε. Χρήστο Παναγιωτόπουλο και αριστερά τον εκτελεστικό γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Απόστολο Αλατζά

Ο περιφερειάρχης αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί σήμερα μπαίνει η σφραγίδα της Περιφερειακής Αρχής σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής που υλοποιείται όχι στην Σάμο αλλά σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η παράκαμψη του Πυθαγόρειου θα δώσει ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην προσέλκυση επισκεπτών και όχι μόνο. Οι υποδομές και η ύπαρξη σύγχρονων οδικών αξόνων στις νήσους αποτελούν προϋπόθεση ανάπτυξης και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε ως Περιφερειακή Αρχή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη κ. Πανουράκη, τους συνεργάτες του και όλους όσοι με την επιμονή τους και τις προσπάθειες που κατέβαλαν έφτασαν στην σημερινή ημέρα χαράς για την Σάμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required