12 Οκτ 2022

Στήριξη της ΠΟΑμεΑΒΑ στο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ικαρίας

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τον αγώνα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΕΕΕΚ και του Ειδικού Σχολείου Ικαρίας, για στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό και ιδιαίτερα με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, (Ε.Β.Π.), η έλλειψη του οποίου αφήνει πολλά παιδιά με αναπηρία έξω από την εκπαίδευση, αλλά και την αποκατάσταση της μεταφοράς των μαθητών, η οποία γίνεται με πολλά κενά και δεν περιλαμβάνει όλες τις περιοχές στα νησιά της Ικαρίας και της Σάμου.

«Ως ΠΟΑμεΑΒΑ επισημαίνουμε εδώ και χρόνια την τραγική υπολειτουργία στο συγκεκριμένο τομέα με ευθύνη των κυβερνήσεων. Η υποστελέχωση είναι από τα βασικότερα προβλήματα, όπως και οι μη μόνιμες προσλήψεις, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και αδιάκοπη αντιμετώπιση των μαθητών με αναπηρία.



Οι μεγάλες ελλείψεις στην ειδική αγωγή στην Ικαρία πρέπει να λυθούν τώρα! Οι αναστολές των ειδικών σχολείων στο νησί, έχουν φέρει δυσκολίες τόσο στα σχολεία όσο και στους γονείς, που καλούνται πολλές φόρες να καλύψουν το κενό από τη τσέπη τους με ιδιωτικές παράλληλες στηρίξεις ή επαφίεται στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών.

Το ίδιο ισχύει και στις μεταφορές που από καιρό σε καιρό, υπολειτουργούν ή βρίσκονται στον αέρα.



Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών με Αναπηρία, όπως περιγράφονται στο με αριθμό Πρωτ. 10/03/10/2022 έγγραφό τους, για:

•Άμεση επίλυση των προβλημάτων και κάλυψη όλων το κενών στις σχολικές μονάδες του νησιού

•Τη παύση αναστολών των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και συγχώνευση των τάξεων

Τα χτυπήματα στη πλάτη και η συμπάθεια στα παιδιά μας δεν είναι αρκετή απαιτούμε άμεσες λύσεις!

Ο αγώνας είναι ο δικός μας δρόμος, τον οποίο δηλώνουμε ότι θα ακολουθήσουμε όσο ανηφορικός και αν είναι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required